Pensii 2024. Sprijin de până la 1.000 de lei pentru pensionari, de anul viitor. Măsura vizează milioane de români

Veste bună pentru pensionari! Se pare că aceștia ar putea beneficia de ajutoare de până la 1.000 de lei de la stat în anul următor. Președintele Comisiei de Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, Adrian Solomon, a afirmat că aceste ajutoare ar putea continua și în anul 2024.
Filip Stan
28 nov. 2023, 16:03
Pensii 2024. Sprijin de până la 1.000 de lei pentru pensionari, de anul viitor. Măsura vizează milioane de români
Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre pensiile românilor

Pensii 2024. Vești bune pentru pensionari! Aceștia ar putea primi până la 1.000 de lei anul următor de la stat, susține Președintele Comisiei de Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, Adrian Solomon. Potrivit acestuia, sprijinul ar putea fi acordat și în 2024.

“De la 1 ianuarie intrăm în alt exercițiu bugetar la nivelul Uniunii Europene şi se lucrează, din câte ştiu eu, la prelungirea acestui sistem. Poate nu de la 1 ianuarie, dar imediat ce documentele vor fi perfectate cu cei de la Uniunea Europeană, vor fi acordate în continuare ajutoarele.

E drept că cele care s-au dat anul acesta pe carduri și nu s-au cheltuit pot fi cheltuite și anul viitor, iar Guvernul lucrează în continuare pentru prelungirea acestui sistem de ajutorare a celor mai săraci dintre pensionari, cam în aceeași formulă”, a subliniat deputatul Adrian Solomon la DCBusiness.

„Este un obiectiv la care s-a lucrat intens, este o reformă pe care Guvernul, ca inițiator al proiectului de lege, l-a negociat cu toți actorii sociali, cu sindicatele, în primul rând, cu asociațiile de pensionari. E o reformă care se aplică începând cu data de 1 septembrie 2024, e o reformă pe care experții Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale au confirmat-o ca fiind la baza unei legi sustenabile și a unui sistem de pensii în care în viitorul mediu să se poată plăti fără probleme pensiile în România.

Pensiile și alocațiile ar putea întârzia în preajma sărbătorilor. Milioane de oameni afectați
Această lege este de fapt o îmbunătățire a legii pe care am lucrat-o în anii 2017 – 2019, adoptată de Parlament și promulgată din vara lui 2019, pe care PSD nu a avut șansă să o pună în aplicare. Au venit câteva guverne liberale care au amânat aplicarea legii și iată-ne tot pe noi puși acum de către cetățenii României prin vot să ducem la capăt promisiunea de a recalcula pensiile pe baze noi”, a afirmat deputatul.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat că ministerul lucrează în prezent la identificarea celor mai bune măsuri pentru sprijinul românilor aflați în situații de nevoie. Ea a subliniat că se fac evaluări pentru anul următor și că sunt clarificate creșterile pensiilor.

”Ministerul Muncii își propune să vină și în zona de ocupare cu măsuri active, dar și cu alte măsuri pe partea de asistență socială pe partea de incluziune”

Și Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat în urmă cu ceva timp că se caută în acest moment cele mai bune măsuri de sprijin pentru românii aflați în nevoie. ”Pentru anul următor încă facem evaluări. În momentul acesta este clar care sunt creșterile cu privire la pensii.

Pensii 2024. Avertisment grav pentru 5 milioane de români, ce se întâmplă cu majorările promise
De asemenea, vom avea în aplicare, de anul următor, venitul minim de incluziune și împreună cu colegii de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și cu colegii de la alte ministere de linie, încă studiem cu ce măsuri active putem să venim anul următor de așa manieră încât să fie cât mai de folos pentru România”, a explicat Simona Bucura Oprescu. ”Eu mă străduiesc să avem rezultate și să livrăm la Ministerul Muncii. Dar cred că v-ați obișnuit că, de fiecare dată, am spus că întâi vrem să livrăm, după care vom veni și vom comunica.

Măsuri active și asistență socială pentru populație

În plus, ministrul a menționat introducerea venitului minim de incluziune începând cu anul viitor și efortul la comun al mai multor ministere pentru identificarea de măsuri active în zona ocupării forței de muncă și asistență socială.

Ministrul Simona Bucura Oprescu și-a exprimat determinarea de a finaliza rapid noua lege a pensiilor și a subliniat faptul că aceasta va îmbunătăți calitatea vieții românilor. Ea a solicitat sprijinul colegilor din Guvern și a propus o procedură accelerată pentru finalizarea legii și un dialog constructiv în Parlament pentru adoptarea acesteia până la data de 20 noiembrie.

Ministrul a subliniat, de asemenea, că o piață puternică a muncii este esențială pentru punerea în aplicare a noii legi și că Ministerul Muncii va adopta măsuri active pentru ocuparea forței de muncă și asistență socială pentru includere.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Medic de la Spitalul Fundeni, amenințări cu pistolul în trafic
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
74,4% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională, un procent în scădere față de anii anteriori
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?