Pensii 2025. Șeful Casei de Pensii susține că decizia nu a fost încă luată și că va începe să lucreze și la impactul financiar pentru această măsură atunci când plafonul va fi stabilit. Ar putea fi luate în calcule veniturile de până în 3.000 de lei.
O decizie finală va fi adoptata cel mai probabil dupa ce va fi adoptat si bugetul pe acest an, pentru ca este nevoie pentru a vedea daca statul isi permite sustinerea acestei masuri. Cu siguranta vom avea si un impact financiar la care va lucra Casa de Pensii.
Pensii 2025. Seful Casei de Pensii a declarat ca va lucra la acest impact imediat dupa ce va fi stabilit plafonul pentru ca vorbim despre ajutoare care se oferă o singura data romanilor cu venituri mici.
Daca ne raportam la modul in care s-au acordat aceste ajutoare anii trecuti stim ca au fost stabilite praguri ale veniturilor de pana in 3000 de lei. La acele dati, oamenii au primit ajutoare cuprinse intrte 600 si 1000 de lei. Cei cu venituri de pana in 1500 de lei au primit 1000 de lei.
Aceasta masura vine dupa ce statul a decis sa inghete veniturile prin ordonanta trenulet, si ca sa compenseze lipsa indexarii cu 12,1% va aveni cu aceste ajutoare pentru pensionarii cu venituri mici.
,,Cu privire la acele ajutoare punctuale, vă aduc aminte că lucrul acesta s-a mai întâmplat și in anul 2023, acele ajutoare ,,One Off”. Au țintit persoanele vulnerabile. Vorbim despre niște tranșe de pensii de până la 2.000 – 3.000 de Lei, poate merge și mai sus, cu aceste ajutoare care se vor acorda în sumă fixă”, a spus șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu.
Pensii 2025. Şeful Casei de Pensii dă marea veste, cine primeşte majorări consistente din martie
Pensii 2025. Dupa ce va fi adoptat bugetul vom vedea discutii intre ministerele cheie pentru a vedea daca indexarea cu inflatia mai este posibila in acest an avanda in vedere deficitul foarte mare.
Peste 1,7 milioane de pensionari încasează venituri până în 2.000 de lei lunar. Conform datelor de la Casa de Pensii, pensia minimă în Romnânia este de 1.281 de lei, iar pensia medie în sistem era în decembrie 2024 de 2.803 lei.
Poșta Română asigură că toate pensiile vor fi livrate la timp și în condiții de maximă siguranță. Pentru acest proces, peste 14.000 de angajați vor fi mobilizați zilnic, dintre care peste 10.000 sunt curieri poștali.
„Așa cum v-am obișnuit, prioritatea noastră este să răspundem nevoilor beneficiarilor cu profesionalism și promptitudine. Distribuirea pensiilor reprezintă un angajament ferm al Poștei Române, iar echipa noastră lucrează neîntrerupt pentru ca toate pensiile să ajungă la timp, în fiecare colț al țării”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poștei Române.
Managementul companiei a exprimat recunoștință față de salariații care își îndeplinesc atribuțiile cu profesionalism și devotament, punând accent pe grija față de pensionari.
Poșta Română subliniază că este singura companie de curierat și servicii poștale din România care ajunge în toate colțurile țării. Compania a realizat investiții majore în tehnologie și digitalizare în ultimii ani.
Pentru întrebări sau nelămuriri, beneficiarii sunt încurajați să contacteze oficiile poștale locale sau să acceseze site-ul oficial al Poștei Române.