Anunţ important pentru mai bine de 8 milioane de români. Au mai mulţi bani în conturi, de care nici nu ştiu!

Cele şapte fonduri de pensii private Pilon II înregistrează un randament mediu ponderat de 16,8% la 30 iunie 2024 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, ceea ce raportat la o inflaţie de 4,9% înseamnă un câştig real de 11,9% într-un an pentru participanţi,
Filip Stan
26 iul. 2024, 19:37
Anunţ important pentru mai bine de 8 milioane de români. Au mai mulţi bani în conturi, de care nici nu ştiu!
Marcel Ciolacu intervine în scandalul pensiilor private și îi cere ministrului Boloș să găsească soluții pentru Pilonul 2! 

Veşti bune pentru românii care au pensii private din România.  Conform statisticii realizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 139,4 miliarde lei, la finalul lunii mai 2024, în creştere cu 29,7% faţă de nivelul înregistrat la aceeaşi dată din 2023.

verifică AICI pensia ta privată

„Investiţiile fondurilor de pensii administrate privat s-au realizat într-un procent de 93,6% în active româneşti, majoritatea fiind denominate în lei. O mare parte a instrumentelor româneşti sunt reprezentate de titluri de stat sau acţiuni listate la BVB”, se menţionează în raport.

Sursa citată mai spune despre pensiile private că toate contribuţiile încasate în luna mai 2024 au fost în valoare de 1,58 miliarde lei, în timp ce contribuţia medie a fost 384 lei.

Când vine pensia în luna august. Este ultima lună când 3,5 milioane de pensionari iau venituri mici, din septembrie intră pensiile recalculate

Totodată, la finalul lunii mai, titlurile de stat deţineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 90,734 miliarde de lei, respectiv 65,1%. Pe locul doi se aflau acţiunile, cu 35,038 miliarde de lei (25,1%), iar pe poziţia a treia obligaţiunile corporative, cu 6,304 miliarde de lei (4,5% din total active).

Cei de la ASF mai precizează și că fondurile de pensii private obligatorii aveau 8.209.685 de participanţi în mai 2024.

Cele şapte fonduri de pensii private Pilon II înregistrează un randament mediu ponderat de 16,8% la 30 iunie 2024 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, ceea ce raportat la o inflaţie de 4,9% înseamnă un câştig real de 11,9% într-un an pentru participanţi, arată calculele realizate de Ziarul Financiar.

Astfel, pe fondul aprecierii acţiunilor la Bursa de Valori Bucureşti, acolo unde fondurile sunt cei mai mari investitori iar în portofolii au o expunere de circa 25-30%, şi în contextul aprecierii valorii titlurilor de stat, cele din urma fiind cea mai mare investiţie a P2, de circa 65%, activele au urcat la o valoare record la finalul lunii iunie.

EXCLUSIV. Şeful Casei de Pensii, anunţul momentului pentru 3 milioane de seniori. Bucurie mare pentru cei cu stagiu de cotizare de 25 de ani

„Randamentul a fost extrem de bun şi arată eficienţa cu care sunt investiţi banii contribuabililor în piloni de pensii private. Spre comparaţie, pilonul public este în deficit, iar un contributor se poate considera norocos dacă primeşte înapoi, ca pensie, jumătate din contribuţiile sale”, spune Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte CFA. „Cred că anul viitor performanţa se va atenua, în condiţiile în care este de aşteptat o majorare substanţială a fiscalităţii în 2025, evoluţie care va lovi economia”.

Individual, performanţele din ultimele 12 luni arată astfel: Aripi (17,68%), NN Pensii (17,18%), Metropolitan (17%), AZT Viitorul Tău (16,67%), BCR Pensii (16,13%), Vital (15,56%), BRD Pensii (14,95%). ZF a calculat această evoluţie pe baza valorii unitare a activului net (VUAN) publicată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Aripi este singurul fond Pilon II cu grad ridicat de risc, adică poate lua expunere mai mare pe acţiuni comparativ cu celelalte şase fonduri.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Rareș Bogdan răspunde acuzațiilor lui Mircea Geoană privind prezența lui Nicolae Ciucă la summitul NATO
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!