„Îmi displace populismul, dar nesimțirea mă oripilează! În debandada de astăzi este imposibilă o corecție unitară și cât de cât echitabilă a pensiilor speciale. Astfel încât susțin inițiativa UDMR de stabilire a unui plafon maxim al pensiilor speciale la nivelul salariului public net cel mai mare, adică cel primit de președintele țării.
Peste acest nivel, pensiile să fie impozitate drastic. Mai mult, propun o impozitare cu 90% a tuturor veniturilor din salarii plătite din bani publici care depășesc acel plafon.
Salariul net al președintelui ajunge spre 15.000 lei net/lună! Este arhisuficient și pt o pensie și pt un salariu plătite din bani publici.
Ați putut afla și dvs. că toți cei din „conducerea/controlul/apărarea” bietului popor roman (parlamentari și personal auxiliar, curte constituțională, magistrati, armată, poliție, servicii secrete, curte de conturi, diplomați, primari, etc.) beneficiază de pensii enorme, complet nesimțite!!
Anomalia la care s-a ajuns astăzi este absoluta: aproximativ cinci milioane de oameni după o viață de muncă și contributivitate au o pensie medie lunară de cca. 1250 lei, in timp ce vreo 2 % dintre acestia au pensii (simple sau cumulate cu salarii in sectorul public) cuprinse intre 10 și 70 de mii lei lunar.
Subiectul este dezbătut pe toate părțile manipulatoriu. Vai, ce importantă este fiecare categorie dintre acești privilegiați!! Se sfârșește destinul istoric românesc fără privilegiile acestor pensionari!!
Pentru că, nu-i așa?, soldații au aparat patria, poliția ordinea de drept, magistrații au împărțit dreptatea iar parlamentarii au fost creatorii democrației!!
Cu totii uită însă ca au avut salarii bune, indemnizații, diurne, sporuri de tot felul cât au lucrat in aceste domenii. Plus nenumărate alte privilegii chiar daca și anumite restricții.
După toate sacrificiile la care fac ei referire, eu cred că 15.000 de lei/lună le răsplătește efortul cu vârf și îndesat.
Iar un șef de la ANCOM sau de la ROMATSA, care nu fac nimic decât să gestioneze un monopol se poate mulțumi și el cu 15.000 de lei. Nu cu 50 sau 70.000 de lei cât iau acum.
Orice alta formulă în afară de stabilirea unui plafon și impozitarea a ceea ce trece de acel plafon este greu aplicabilă și ușor atacabilă in justitie.
Veti vedea însă că totul nu este decât o mascarada fără nici o finalitate.
Ne vom împrumua și cu asta basta! Nu au decât sa plătească generațiile viitoare!”, scrie Gelu Diaconu pe Facebook.