”Credem că și domnii reprezentanți ai puterii legiuitoare știau acest lucru. Este vorba de două decizii ale CCR despre care noi tot am vorbit, deciziile din 2000 și din 2010 în care CCR a arătat clar că pensia de serviciu este asociată statutului magistratului și independenței magistratului. Întâmplător, eram în ședința de bilanț a Tribunalului București în momentul în care am aflat această veste și pot să vă spun că s-a confirmat din partea colegilor mei în continuare menținerea suspendării activității pe perioadă nedeterminată. Noi sperăm să nu apară alte rațiuni pentru care CCR să își schimbe practica anterioară. Teoretic este puțin probabil pentru că în aceste două decizii ale CCR se face trimitere la numeroase reglementări internaționale”, a precizat Laura Radu, președintele Tribunalului București.
Laura Radu a fost întrebată despre pensiile uriaşe ale magistraţilor, media fiind de 18.668 de lei.
”Pensia de serviciu și nu pensia specială, deci pensia de serviciu a magistraților este recunoscută ca fiind un procent de 80% din indemnizația de încadrare brută lunară. Acesta este procentul pe Legea 303/2004. Problema este alta că în anul 2018, în materie fiscală, toate contribuțiile au fost transferate de la angajator la angajat și atunci indemnizația brută de încadrare a crescut astfel că a apărut această valoare. De aceea, ele sunt la acest cuantum”,
De asemenea, conform acestuia protestele magistraţilor vor continua, iar perioada este nedeterminată.
”Protestul magistraților va continua pe perioadă nedeterminată. Vom aștepta demersurile Înaltei Curți către Curtea Constituțională.” a mai spus aceasta.