Această măsură vizează în prezent doar armata terestră, însă se va aplica de acum înainte ‘tuturor militarilor (americani) care participă la lupta împotriva Ebola’, a declarat contraamiralul John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, într-un comunicat.
În prezent, 600 de militari americani sunt desfăşuraţi în Liberia şi o sută în Senegal. Ei nu s-au aflat în contact cu persoanele infectate cu virusul Ebola, care a făcut până în prezent circa 5.000 de victime.
Citeşte şi Un vaccin global împotriva Ebola ar putea fi disponibil peste cinci ani
‘Prioritatea ministrului (apărării) este siguranţa bărbaţilor şi femeilor noştri în uniformă şi a familiilor lor’, a adăugat contraamiralul Kirby.
Obama spune că ar mai putea apărea cazuri de Ebola în SUA
Pentagonul a anunţat această măsură după ce preşedintele american Barack Obama a declarat marţi că situaţia militarilor este diferită de cea a civililor care se întorc din zona afectată de epidemia de Ebola. Pentru că, a spus şeful statului, ‘aceasta face parte din misiunea (militarilor) pe care statul major, şi eu, în calitate de comandant suprem, le-am încredinţat-o’, a afirmat Obama.
Preşedintele american Barack Obama a declarat miercuri că ar mai putea fi semnalate cazuri individuale de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei din ţările din Africa de Vest, transmite Reuters.
Liderul de la Casa Albă a subliniat că este esenţial ca Statele Unite şi alte ţări să coopereze pentru a stopa răspândirea Ebola încă de la sursa sa – Africa de Vest.
”Până la stoparea epidemiei, am putea încă să vedem în continuare cazuri individuale în America în săptămânile şi lunile următoare. Nu ne putem sigila ermetic”, a spus Obama la Casa Albă.
El a adăugat că sistemul de asistenţă medicală din SUA se dovedeşte a fi capabil să gestioneze foarte bine situaţia cetăţenilor americani care au contractat Ebola.