Percheziţii DNA la sediul Consiliului Judeţean Sibiu

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins, luni, la sediul Consiliului Judeţean Sibiu. Anchetatorii au solicitat documente privind contracte desfășurate în fostul mandat.
Filip Stan
01 aug. 2016, 06:08
Percheziţii DNA la sediul Consiliului Judeţean Sibiu

UPDATE Foștii vicepreședinți liberali ai Consiliului Județean (CJ) Sibiu, care au lucrat cu președintele Ioan Cindrea, Constantin Șovăială și Marcel Luca, susțin că sunt nevinovați și că nu sunt vizați de ancheta Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Nu sunt vizat de anchetă și nu am fost chemat la audieri. Când eram președinte, în aprilie, a venit DNA și a luat copii după documente. Pe urmă, DNA ne-a cerut periodic copii după anumite documente„, a spus Constantin Șovăială.

Da, am fost chemat și eu. (n.r. la audierile DNA la Alba Iulia). Nu sunt vizat de anchetă. Contractele le semnează numai președintele și secretarul”, a declarat şi Marcel Luca.

Percheziţile au fost confirmate de președintele Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean.

Sunt efectuate percheziţii şi la locuinţa fostului președinte al Consiliului Ioan Cindrea. Acestea vizează contracte de achiziții la preţuri supraevaluate încheiate în mandatul lui Ioan Cindrea cu societăți comerciale favorizate de fostul președinte al CJ, inclusiv firma ginerelui său, a fiicei sale.

De asemenea, procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează percheziţii și la directoarea serviciului administrativ Ana Kraus, la biroul acesteia din Consiliul Judeţean și la persoane fizice.

Achizițiile urmărite de anchetatori ar fi cele derulate în perioadele 2011-2013, 2014-2015, având ca obiect cumpărarea de către CJ a unor servicii de monitorizare foto/video, de reparații și întreținere auto, precum și achiziții de materiale de întreținere/consumabile.

Sursele citate arată că procedurile au fost derulate cu menționarea de date nereale în documentele justificative ale tranzacțiilor comerciale, aspecte de natură a crea un avantaj patrimonial furnizorilor, corelativ cu crearea unui prejudiciu bugetului autorității contractante. Adaosul ar fi fost în unele cazuri și de 240,56%.

Nu este pentru prima oară când au loc percheziţii la această instituţie. Procurorii DNA au descins şi în luna aprilie la CJ Sibiu şi au estimat un prejudiciu de 130 de milioane de lei.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Femeia care nu-l slăbește pe un celebru politician. Prinși din nou în fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'