Percheziţii DNA în biroul lui Nicuşor Dan. Primarul Capitalei a declarat, joi dimineaţă, că DNA are mandat de a ridica documente.
Procurorii DNA au descins joi dimineaţă, la prima oră, la Primăria Capitalei şi anchetează posibile fapte de corupție petrecute în perioada 2020-2021. Edilul a spus că s-au făcut percheziţii inclusiv în biroul său.
”Lucrători de la DNA fac percheziții la primărie, se fac percheziții în biroul meu. Eu le-am spus că plec la o conferință de presă. (…) Mi-au spus că au mandat de ridicare documente”, a spus Nicușor Dan în cadrul unei conferinţe de presă.
Citeşte şi Nicuşor Dan: „Greva de la STB este ILEGALĂ. Afectează viaţa a sute de mii de bucureşteni”
Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA anchetează angajările făcute în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 august 2021.Precizăm că Nicușor Dan a preluat mandatul de primar general în data de 29 octombrie 2020, adică exact în perioada anchetată de procurorii DNA.
Procurorii DNA au cerut registrul de prezență, angajările făcute în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 august 2021 și delegările spre diverse instituții din subordinea Primăriei Capitalei, acolo unde posturile de conducere erau vacante.
Astfel, procurorii DNA anchetează departamentul de Resurse Umane al Primăriei Capitalei, dar și Administrația Cimitirelor.
Surse politice susțin că ar fi vorba despre angajări făcute în Primăria Capitalei de către Nicușor Dan, ca parte a înțelegerii cu fostul lider PNL, Ludovic Orban, scrie stiripesurse.
Reamintim că primarul Capitalei a organizat o conferinţă de presă, joi dimineaţă, în care a discutat despre greva angajaţilor de la STB, care a paralizat traficul din Bucureşti.
„Avem o greva la STB, o actiune foarte gravă care ii afectează pe bucuresteni, copii care trebuie sa mearga la scoala, oameni care trebuie sa mearga la serviciu. Este o greva ilegala. In primul rand suntem in stare de alerta si nu se fac greve. Exista o obligatie legala sa fie asigurata o activitate de o treime, lucru care nu se intâmplă. Actiunea in instanta este scrisa, depusa de STB.
Nu este o grevă spontană, aşa cum se afirmă. Este o greva politică. Fac apel la soferi sa inteleaga gravitatea actiunilor lor, să reia activitatea pentru ca afecteaza viata sutelor de mii de bucuresteni. Sunt deschis la un dialog cu ei, dar nu prin intermediul liderilor de sindicat care au organizat acest protest ilegal. Îi aștept la discuții, aștept să desemneze reprezentanții prin care să stăm de vorbă.
În ceea ce privește STB, am făcut foarte multe eforturi pentru a ține în viață această companie care era aproaope în faliment, cu o datorie de peste 1,3 miliarde de lei. După cum știți, aproape toată flota STB este sub sechestrul ANAF. Cu ajutorul Guvernului am reușit să micșorăm această datorie a STB, care acum este de doar 760 de milioane de lei, adică aproape la jumătate.
Această societate trebuie optimizată și nu vom la a a face acest lucru. Vom continua să facem acele controale pentru ca mașinile să plece la timp din stații, pentru ca bucureștenii să nu fie afectați, de asemenea vom continua să eficientizăm cheltuirea bugetului STB, în așa fel încât banii plătiți de bucureșteni să se reflecte în calitatea serviciilor”, a declarat joi dimineaţă primarul Capitalei.