Perchezițiile, care au loc sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, sunt efectuate de către polițiști ai IPJ Alba, sprijiniți de cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, în orașul Zlatna și localitatea Tăuți, la domiciliile și proprietățile celor două femei.
Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012-2016, angajatele unei agenției bancare și-ar fi însușit sume de bani, depuse de clienții băncii în conturile personale de depozit. Numărul persoanelor vătămate este de 108.
„Totodată, acestea i-ar fi indus în eroare pe unii clienți ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operațiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însușindu-și banii și eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor și au fost introduse în circuitul bancar„, potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliție Județean Alba.
Și reprezentanții CEC Bank derulează o anchetă internă la agenția Zlatna, după ce mai multe persoane susțin că au rămas fără bani în conturi, iar în cazul în care se va dovedi că sunt implicați angajați ai băncii instituția îi va despăgubi pe clienții afectați.
„CEC Bank cunoaște situația creată la agenția Zlatna, județul Alba și este în curs o anchetă internă. Banca oferă tot sprijinul autorităților în acest caz, iar în situația în care acestea vor dovedi implicarea salariaților sucursalei în astfel de acte, Banca va lua măsurile care se impun, inclusiv de despăgubire a clienților afectați„, au declarat, la sfârșitul lunii august, reprezentanții băncii.
Cele două angajate cercetate pentru delapidare și înșelăciune sunt surori.