Potrivit unui comunicat de presă al PÎCCJ, perchezițiile vizează atât sediul unor societăți comerciale, cât și domiciliile sau reședințele persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor.
„Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că au fost puse la dispoziția publicului, prin intermediul unui site online, fără acordul titularilor, opere protejate — programe de televiziune cu acces condiționat, fiind încasate sume de peste 1.500.000 lei din plata abonamentelor ce oferă acces la aceste servicii, sume de bani care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor”, arată sursa citată.
Dosarul are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de punere la dispoziția publicului a operelor purtătoare de drepturi conexe, retransmiterea prin cablu a operelor purtătoare de drepturi conexe, racordarea fără drept la servicii de programe cu acces condiționat și spălare a banilor.
În cauză se beneficiază de suportul specialiștilor din cadrul Direcției Comunicații și Tehnologia Informației, al Direcției de Operațiuni Speciale și al polițiștilor de la IJP Brașov — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.