„Acţiunea a vizat trei grupări infracţionale implicate în producţia, depozitarea şi comercializarea ilegală în România şi în alte state comunitare de produse medicamentoase interzise. Aceste medicamente erau comercializate atât în România, prin intermediul internetului, cât şi în alte state comunitare, în special în Spania şi Ungaria, prin intermediul unor persoane interpuse”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis AGERPRES.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat până în prezent depăşeşte 1.000.000 de lei.
„În cauză, sunt efectuate cercetări faţă de 22 de persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, (…) falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse, în formă continuată, (…) evaziune fiscală, (…) şi comercializarea de produse alterate în formă continuată”, se arată în comunicat.
Percheziţiile, efectuate pe raza municipiului Bucureşti şi judeţelor Argeş, Călăraşi, Iaşi, Sălaj, Bihor şi Timiş au fost desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.
„Pacienţii care achiziţionează astfel de medicamente trebuie să îşi asume riscurile pe care le pot avea asupra sănătăţii lor, pentru că aceste substanţe au în componenţa lor ingrediente neconforme cu cele din medicamentele originale”, a declarat vineri, la sediul IGPR, comisarul-şef de poliţie Dobre Aurel, şeful Direcţiei de Investigarea Fraudelor, adăugând că acestea sunt produse în condiţii improprii.