EXCLUSIV – Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar vizând tranzacţii ilegale cu imobile şi terenuri. Între victime este și Mitică Dragomir: ”Eu sunt cumpărător de bună-credință. Am luat de pe un afiș cu teren de vânzare”

Descinderi de amploare la samsari imobiliari într-un dosar cu prejudiciu de 6 milioane de euro. Sunt vizați suspecți care au făcut zeci de tranzacții de vânzare-cumpărare a unor imobile ori terenuri aflate în patrimoniul Primăriei București, prin hotărâri judecătorești falsificate. Mitică Dragomir este una dintre victimele rețelei în care este implicat și clanul prezicătoarei Maria Câmpina.
Alina Andrei
12 iul. 2023, 11:54
EXCLUSIV - Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar vizând tranzacţii ilegale cu imobile şi terenuri. Între victime este și Mitică Dragomir: ”Eu sunt cumpărător de bună-credință. Am luat de pe un afiș cu teren de vânzare”

Zeci de percheziţii au avut loc miercuri în Bucureşti şi în Ilfov, într-un dosar vizând tranzacţii succesive de vânzare-cumpărare pentru imobile şi terenuri aflate în patrimoniul unei instituţii publice, prin utilizarea unor sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile falsificate. Acuzaţiile în acest dosar sunt de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în declaraţii, iar persoanele cercetate ar fi obţinut astfel venituri de aproximativ 6.000.000 de euro.

”Astăzi, 12 iulie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu cei ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din Poliţia Română, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează 35 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în declaraţii”, a transmis Poliția Română.

Citește și: Impozite 2023. Ce trebuie să știe persoanele fizice despre impozitele pe clădiri, terenuri și mașini

Anchetatorii au reținut că începând cu anul 2018, în municipiul Bucureşti, mai multe persoane ar fi făcut tranzacţii succesive de vânzare-cumpărare pentru imobile – terenuri aflate în patrimoniul unei instituţii publice (respectiv al unui consiliu), prin utilizarea unor sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile falsificate, care ar fi atestat, în mod nereal, faptul că „proprietarii” iniţiali ar fi dobândit imobilele în cauză în baza uzucapiunii de 30 de ani. Potrivit unor surse România TV, instituția prejudiciată este Primăria Capitalei.

Imobilele astfel intabulate ar fi fost vândute către persoane interpuse şi, ulterior, în unele cazuri, revândute către persoanele care se ocupau de falsificarea actelor, iar, în alte cazuri, către cumpărători de buna credinţă, care ar fi achitat sume consistente de bani, chiar dacă terenurile tranzacţionate se cuvin de drept Statului Român. Între victime figurează și fost șef LPF Mitică Dragomir.

”Sunt cumpărător de bună-credință. Am cumpărat așa cum am cumpărat multe fâșii de pământ în București și în jurul Bucureștiului. Nu puteam să iau plasă pentru că am avocați și notariatul nu te lasă să greșești niciodată. A trecut prin filtrul avocatului, prin filtrul notariatului și prin filtrul băncii pentru că am luat împrumut bancar. Este imposibil să iau plasă, deci am fost cumpărător de bună-credință. Cei care au falsificat, nu mă interesează, să plătească conform legii. (…) Doar dacă eram bolnav de spitalul de nebuni să cumpăr un teren cu litigii. Eu m-am ferit de așa ceva. Am cumpărat și de la Becali și de la încă vreo patru. Sunt cumpărător de bună-credință. Nu am cumpărat eu, a cumpărat societatea. Eu am construit blocul, am și vândut. Acolo locuiesc niște oameni. Fiecare om care a cumpărat a verificat documentele. (…) NU eram nebun, eu m-am ferit să cumpăr terenuri cu litigii. Pe aștia nu i-am cunoscut în viața mea, am luat de pe un afiș cu teren de vânzare. Nu am văzut-o în viața mea nici pe ea ( Maria Câmpina n.red.), nici pe el (fiul vrăjitoarei n.red.). eu am cumpărat de la o femeie și un bărbat pe care i-am văzut prima oară la notariat.”, a spus Mitică Dragomir, în direct la România TV.

Citește și: Terenuri de zeci de hectare deţinute de angajaţii Guvernului. Cine sunt moşierii dintre consilierii şi secretarii de stat ai Executivului

Prin activitatea infracţională desfăşurată, persoanele cercetate ar fi obţinut venituri de aproximativ 6.000.000 de euro.

La sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române vor fi duse 24 de persoane, 18 persoane bănuite, în vederea realizării activităţilor specifice de urmărire penală si pentru dispunerea de măsuri corespunzătoare.

În cadrul activităţilor desfăşurate, se urmăreşte şi descoperirea de bunuri, în vederea luării măsurilor asigurătorii de recuperare a prejudiciului.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!