Percheziţii în Olt: Zeci de traficanţi şi consumatori de droguri, urmăriţi penal

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară au prins în flagrant 4 persoane în timp ce ridicau un colet trimis din Spania, în care se aflau aproximativ 6 kilograme muguri de cannabis.
Filip Stan
20 mai 2014, 15:39
Percheziţii în Olt: Zeci de traficanţi şi consumatori de droguri, urmăriţi penal

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii au efectuat 7 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Slatina, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în infracţiuni de trafic de droguri, 12 persoane fiind puse sub urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, introducere în ţară fără drept de droguri de risc, finanţarea săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc.

De asemenea, a fost începută urmărirea penală şi pentru 64 de persoane sub aspectul comiterii infracţiunii de consum ilicit de droguri de risc.

Anchetatorii susţin că, în perioada 2013 -2014, membrii grupării au introdus în ţară şi comercializat aproximativ 15 kg muguri de cannabis.

Astfel, începând cu anul 2013, o parte din membrii grupării au pus bazele unui grup de criminalitate organizată care avea ca principală activitate traficul de droguri (cannabis) din Spania, acestea fiind procurate prin finanţare proprie şi introduse fraudulos în România.

Citeşte şi Traficant de droguri din Prahova, prins de procurorii DIICOT

Drogurile erau comercializate pe raza judeţelor Olt, Dolj, Argeş şi a municipiilor Craiova, Piteşti şi Râmnicu Vâlcea cu sume cuprinse între 35 şi 60 lei/g.

O parte din membrii grupului se ocupau cu procurarea drogurilor din Spania şi asigurau introducerea ilegală a acestora în ţară, fie prin colete trimise prin firme de curierat, fie transportate în bagajele personale, în timp ce alţi membri se ocupau de păstrarea drogurilor în locuinţele personale şi ulterior de distribuirea acestora.

Aceştia şi-au format un cerc de cumpărători, compus din 64 de persoane, faţă de care există suspiciunea că au procurat şi consumat diferite cantităţi de droguri.

La sediul DIICOT – BT Olt urmează să fie audiate 100 de persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Slatina şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale – IPJ Olt, cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Citeşte şi Mai mulţi liceeni din Slatina, audiaţi de poliţişti într-un dosar de trafic de droguri

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Un bărbat din Kerala, blocat timp de 42 de ore într-un lift de spital fără mâncare sau apă
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'