Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Timişoara au efectuat, joi, percheziţii în 17 locaţii, printre care şi la 12 hoteluri şi pensiuni din judeţul Timiş, în cadrul unei anchete ce vizează destructurarea unei grupări specializate în proxenetism şi prostituţie, potrivit unui comunicat emis de DIICOT.
Procurorii susţin că, în cursul acestui an, gruparea – formată din 15 membri, patru bărbaţi şi 11 femei (recepţionere ale unor unităţi de cazare turistică din judeţul Timiş) – a facilitat practicarea prostituţiei de către 40 de tinere, contra unor tarife variind între 100 şi 500 de euro, în funcţie de serviciile sexuale prestate şi de perioada de timp.
„În cadrul grupului infracţional organizat, bărbaţii asigurau transportul victimelor între hotelurile în care avea loc acţiunea de exploatare a lor, iar recepţionerele racolau clienţi dornici să răsplătească cu bani cash serviciile sexuale care li se prestau. Printre aceştia se numără afacerişti cu petrol, fotbalişti, avocaţi, patroni ai altor hoteluri, cetăţeni români, dar şi cetăţeni străini (nemţi, italieni). De asemenea, faţă de recepţionerele implicate există suspiciunea rezonabilă că racolau tinerele în funcţie de aspectul fizic sau alte cerinţe, imagini cu acestea fiind arătate unora dintre clienţii cazaţi în cele 12 hoteluri şi pensiuni prin intermediul a trei reţele de socializare şi comunicare”, precizează DIICOT.
Sursa citată adaugă că, „în interiorul grupării, conduse de două femei, fiecare membru avea rolul foarte bine determinat”.
„Astfel, unele dintre recepţionere aveau sarcina de a „educa” tinerele racolate cu privire la tehnicile meseriei de prostituată destăinuindu-le preferinţele clienţilor. Recepţionera de serviciu asigura intrarea în hotel a tinerei care urma să se prostitueze. Totodată aceasta încasa comisionul de la prostituată şi îl înmâna recepţionerei care racolase clientul. De asemenea, în afară de comisionul pe care îl încasau de la tinere, recepţionerele beneficiau şi de alte „favoruri” de la clienţi, acestea constând în cadouri, sume de bani sau alte beneficii (parfumuri, combustibil, băuturi fine, dulciuri, ţigări etc)”, susţin procurorii.
Până în prezent, procurorii DIICOT şi poliţiştii BCCO au efectuat un calcul estimativ al câştigurilor realizate de către proxeneţi timp de patru luni de pe urma exploatării a 10 victime, estimarea atingând suma de 80.000 de euro.
Procurorii DIICOT au emis 23 de mandate de aducere pe numele membrilor grupării, dar şi a unora dintre victime. Aceste persoane vor fi conduse la sediul DIICOT – ST Timişoara în vederea audierii lor.
Cazul a fost instrumentat cu suportul de specialitate al Serviciului de Operaţiuni Speciale Timişoara.
CITEŞTE ŞI: Percheziţii la o reţea de trafic de persoane din Vâlcea