Acestea au pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare.
Rolul avocatului și procurorului în schemă a constat în intermedierea transmiterii mijloacelor bănești de la persoanele interesate către magistrați.
Medicul și cealaltă persoană fizică implicate în schemă, erau “clienții” judecătorilor, cei care furnizau mijloacele bănești și în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile .
Astfel, în urma perchezițiilor efectuate astăzi, de către procurorii anticorupție și ofițerii CNA la birourile și domiciliile celor implicați pe dosar, au fost reținute 10 persoane, și anume : 3 judecători de la Curtea de Apel, 2 judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, 1 procuror de la Procuratura municipiului Chișinău, 1 avocat, 1 asistent judiciar, 1 medic și o persoană fizică inculpată pe un dosar.
Citeşte şi Predoiu: Prin ordonanţa publicată astăzi, ministrul Toader a închis practic DNA
Doi magistraţi au fost escortați la CNA pentru audieri. Au avut loc şi descinderi în Capitală. Procurorii anticorupție și ofițerii CNA efectuează percheziţii la sediul Curții de Apel și cel al Judecătoriei Chișinău, oficiul Centru. Informaţia a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de procurorul General, Eduard Harunjen.
El a precizat că în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Superior al Magistraturii a fost eliberat acordul pentru efectuarea perchezițiilor și reținerea a cinci judecatori. Magistraţii figurează în dosare de corupție.
Harunjen a precizat că sunt vizați trei judecatori de la Curtea de Apel și doi de la Judecătoria Chișinău.