Producătorii de maşini s-au confruntat, la nivel mondial, cu cercetări în legătură cu testele legate de poluare de când Volkswagen AG a admis, în septembrie 2015, că a instalat în secret un software care le permite maşinilor să emită gaze de eşapament de până la 40 de ori mai mult decât nivelul legal de poluare.
Daimler a precizat că în prezent colaborează cu autorităţile, notează Reuters.
Autorităţile din Stuttgart a spus că 23 de procurori şi aproape 230 de angajaţi, inclusiv din poliţie şi din diviziile de criminalistică ale statului, sunt implicaţi în percheziţionarea a 11 sedii din statele germane Baden-Wuerttemberg, Berlin şi Saxonia, în căutarea de probe şi documente pentru dosare.
Percheziţiile au fost generate de investigaţiile împotriva „angajaţilor cunoscuţi şi necunoscuţi de la Daimler care sunt suspectaţi de fraudă şi reclame false în legătură cu emisiile înşelătoare ale maşinilor diesel”, potrivit Procuraturii din Stuttgart.
În martie, procurorii au deschis o investigaţie împotriva angajaţilor Daimler, companie care deţine brandul Mercedes-Benz, suspectând reclame înşelătoare şi fraudă.
În aprilie, producătorul de maşini din Stuttgart a avertizat că autorităţile americane investighează poluarea emisiilor diesel şi dispozitivele care controlează emisiile, care ar putea duce la amenzi şi ar putea rechema maşini în service.
La începutul lunii, producătorul german de maşini a renunţat la planurile de a obţine sprijinul Statelor Unite pentru vânzarea modelelor diesel Mecedes-Benz 2017.