50 de poliţişti de la Braşov, 10 din Gorj şi alţi 10 din Bucureşti, coordonaţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, au descins marţi la locuinţele suspecţilor din Argeş, Bucureşti şi Gorj, potrivit adevarul.ro. Acţiunea vizează destructurarea unui grup infracţional care ar fi înşelat mai multe persoane prin metoda „accidentul”, cauzând un prejudiciu total de peste 60.000 lei.
Liderii grupării coordonau afacerea din puşcărie, dar aveau complici în libertate, care ridicau banii daţi de victime.
„Grupul era format din persoane deţinute într-un penitenciar şi complici din afară, care contactau victimele telefonic, prezentându-se drept avocaţi sau consuli, şi le aduceau la cunoştinţă faptul că o rudă a lor sau o cunoştinţă ar fi fost implicată într-un accident de circulaţie şi au nevoie urgent de o sumă de bani, pentru a scăpa de închisoare. Sumele de bani solicitate astfel erau trimise pe numele complicilor, prin mandate poştale sau companii de servicii financiare prin transfer de bani”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Braşov.
Pentru a evita să deveniţi victime ale unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă ca înainte de a oferi ajutor necondiţionat şi de a efectua orice demers în acest sens, să fie verificate informaţiile primite. Oricine poate fi victima unui accident, dar într-un asemenea moment critic, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar.
Nici victima şi nici autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale, să depună plângere la Poliţie sau să rezolve incidentul uzând de poliţa de asigurare auto obligatorie. Chiar dacă persoana care vă face anunţul despre incident, se recomandă ca având calităţi oficiale, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acţiune.