UPDATE: Directorul executiv al AJFP Buzău a fost reţinut de DIICOT.
„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2014, suspectul C. P. O., director executiv în cadrul unei instituţii publice a sprijinit cu intenţie doi făpuitori cercetaţi într-un dosar penal aflat pe rolul DIICOT – Serviciul Teritorial Bucureşti, în scopul împiedicării şi îngreunării cercetărilor în dosarul menţionat şi tragerii la răspundere penală, prin punerea la dispozitia acestora de informaţii nepublice”, anunţa miercuri dimineaţa DIICOT într-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, „luând cunoştinţă în virtutea funcţiei de informaţii privind modul în care urmează să se administreze o probă în dosarul aflat pe rolul DIICOT, suspectul a divulgat aceste date îngreunând urmărirea penală şi a dezvăluit fără drept mijlocul de probă şi înscrisul oficial înainte de dispunerea unei soluţii de trimitere în judecată ori de soluţionarea definitivă a cauzei”.
Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a anunţat că miercuri au fost făcute trei percheziţii în municipiul Buzău, dintre care una la sediul unei instituţii publice, într-o cauză care vizează săvârşirea infracţiunilor de favorizare a făptuitorului şi compromiterea intereselor justiţie.
Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că instituţia publică unde au fost făcute percheziţii este Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Buzău, în cauză fiind vizat directorul executiv Petruş Octavian Cîrcei.
„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2014, suspectul C. P. O., director executiv în cadrul unei instituţii publice a sprijinit cu intenţie doi făpuitori cercetaţi într-un dosar penal aflat pe rolul DIICOT – Serviciul Teritorial Bucureşti, în scopul împiedicării şi îngreunării cercetărilor în dosarul menţionat şi tragerii la răspundere penală, prin punerea la dispozitia acestora de informaţii nepublice”, potrivit DIICOT.
Surse judiciare au precizat că directorul executiv al AJFP Buzău le-ar fi dat lui Costică Lepădatu şi Marius Graţian Gheorghiţa date din dosarul în care aceştia sunt cercetaţi de procurorii DIICOT Bucureşti, spunându-le că anchetatorii au cerut de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi informaţii despre societăţile comerciale la care aceştia erau asociaţi sau administrator.
“Astfel, luând cunoştinţă în virtutea funcţiei de informaţii privind modul în care urmează să se administreze o probă în dosarul aflat pe rolul DIICOT, suspectul a divulgat aceste date îngreunând urmărirea penală şi a dezvăluit fără drept mijlocul de probă şi înscrisul oficial înainte de dispunerea unei soluţii de trimitere în judecată ori de soluţionarea definitivă a cauzei”, a arătat DIICOT.