PERCHEZIŢII DNA la Suceava. Prefectul Florin Sinescu, REŢINUT pentru abuz în serviciu şi alte infracţiuni

Procurorii DNA au efectuat percheziţii, vineri dimineaţă, la Prefectura Suceava şi la Primăria Brodina, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie, infracţiuni de serviciu şi de fals, comise în perioada 2012 - 2014. Prefectul judeţului, Florin Sinescu, şi primarul din Brodina sunt acuzaţi de abuz în serviciu. Florin Sinescu a fost reţinut, vineri după-amiază, de procurorii DNA.
Iulian Tudor
20 feb. 2015, 07:11
PERCHEZIŢII DNA la Suceava. Prefectul Florin Sinescu, REŢINUT pentru abuz în serviciu şi alte infracţiuni

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava l-au ridicat vineri pe prefectul județului, Florin Sinescu, și l-au dus pentru audieri la sediul DNA. Ulterior, pe numele acestuia a fost emis un mandat de reţinere pentru 24 de ore.

Procurorii au ridicat mai multe documente de la cabinetul prefectului, precum și mai multe calculatoare din instituție.

Procurorii DNA au efecturat, vineri, percheziții domiciliare în 7 locații situate în municipiul Suceava și comuna Brodina, județul Suceava, dintre care 3 sunt la sediul unei instituții publice, iar restul la o societate comercială cu 3 puncte de lucru și la domiciliul unei persoane fizice

Cercetările vizează o cauză penală privind suspiciuni de săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, infracțiuni de serviciu, infracțiuni de fals, comise în perioada 2012 — 2014, conform DNA.

Potrivit România TV,  prefectul de Suceava, Florin Sinescu, şi primarul din Brodina, Vasile Melen, sunt urmăriţi penal, în acest dosar, pentru abuz în serviciu.

Sinescu ar fi acuzat pentru săvârșirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. 

Prefectul Județului Suceava ar fi cercetat pentru ingerință, în toamna anului 2012, în activitatea unei instituții publice, respectiv APIA CJ Suceava, în afara cadrului legal și oficial, urmărind ca și scop aprobarea de către funcționarii Agenției de Plăți a subvențiilor către Consiliul Local Udești, deși nu erau îndeplinite condițiile de eligibilitate, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Atât prefectul Florin Sinescu, cât şi primarul Vasile Melen ar urma să fie duşi la audieri la DNA Suceava, la finalul percheziţiilor.

Dosarul în care sunt acuzaţi cei doi vizează modul în care au fost folosiţi banii pentru reconstrucţia caselor din comuna Brodina distruse în urma inundaţiilor din anul 2010.

CITEŞTE ŞI Percheziţii DNA la Prefectura Suceava şi la primăria din Brodina într-un dosar de corupţie

La data de 20 ianuarie, procurorii DNA au făcut percheziţii la Prefectura Suceava, respectiv în biroul prefectului judeţului, Florin Sinescu, şi la Primăria Brodina, anchetatorii ridicând atunci o serie de documente.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, este urmărit penal de DNA şi într-un alt dosar penal, fiind acuzat de abuz în serviciu pentru că nu l-a demis pe primarul PSD al comunei Udeşti, care fusese găsit în incompatibilitate, şi nu a cerut revizuirea mai multor hotărâri ale Consiliului Local al comunei Udeşti, deşi ştia că sunt ilegale.

Potrivit procurorilor DNA, prin aceste hotărâri de consiliu local a fost concesionată ilegal o suprafaţă de 806 hectare din patrimoniul comunei asociaţiei Oadici Udeşti, înfiinţată la iniţiativa primarului din Udeşti, Savel Botezatu, cu complicitatea casierei Primăriei Marinela Borza şi a unor angajaţi ai primăriei, în vederea obţinerii, în mod nelegal, de subvenţii de la APIA Suceava.

De asemenea, prefectul este acuzat de ingerinţe în afara cadrului legal întrucât, în toamna anului 2012, a intervenit în activitatea APIA Suceava pentru a determina funcţionari ai instituţiei să aprobe acordarea subvenţiilor către asociaţia din Udeşti, deşi cererea nu era eligibilă.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Cele 3 zodii care își pot schimba destinul în august 2024. E șansa vieții lor
Capital.ro
Mașinile interzise pe autostradă. Legea spune clar: NU au voie să circule pe autostrăzi!
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Amănunte bizare despre atacatorul lui Trump. Ce avea în telefon
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
'Cumetriile' din Antenă! Bordea i-a luat iubita lui Cazacu 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Suspendarea definitivă a permisului auto. Șoferii care nu pot fi iertați de lege. Pieton pe viață
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Statele membre UE trebuie să prezinte câte doi candidați pentru posturile de comisari europeni
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'