UPDATE: Mircea Moloţ a afirmat că a aflat din presă acuzaţiile ce i-au fost aduse de către oamenii legii, adică abuz în serviciu, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.
După plecarea echipei care investighează dosarul său, Mircea Ioan Moloţ a declarat că este vorba de o greşeală, menţionând că instituţia pe care o conduce nu a fost implicată în licitaţia unor lucrări de investiţii, procedurile de licitaţii fiind executate de către o societate care este în subordinea CJ Hunedoara, dar care este responsabilă de operaţiunile pe care le desfăşoară.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat, vineri dimineaţă, timp de şase ore, percheziţii la domiciliul şefului CJ Hunedoara, dar şi la sediul Consiliului, atât în biroul preşedintelui, cât şi în cel utilizat de vicepreşedintele instituţiei Tiberiu Ioan Balint, precum şi la mai multe societăţi, potrivit unui comunicat emis de DNA.
DNA face verificări în cazul lui Mircea Moloţ sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi cumpărare de influenţă privind atribuirea unor contracte.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârşire, în perioada 2011 – 2014, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie.
„În cursul zilei de 7 noiembrie 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate 18 percheziţii domiciliare în locaţii situate în judeţul Hunedoara, dintre care una este sediul unei instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice„, se arată în comunicatul DNA.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.