Percheziţii la Spitalul Fundeni din Bucureşti. Procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 și polițiști din Capitală fac percheziții la Institutul de Oncologie Fundeni într-un dosar ce vizează presupuse fraude cu medicamente compensate pentru bolnavii de cancer.
Procurorii ridică mai multe documente, urmând să se facă audieri în acest dosar. Se pare că ar fi implicată și Casa de Asigurări de Sănătate din Capitală, potrivit unor surse citate de News.ro.
Dosarul vizează fapte care s-ar fi petrecut în noiembrie 2020, cercetările fiind făcute sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual, substituire de produse.
Zece percheziţii au avut loc luni dimineaţă în Bucureşti şi în patru judeţe într-un dosar de înşelăciune după ce unui spital pentru asistenţa pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 i-au fost vândute măşti de protecţie ce poartă o marcă înregistrată cunoscută la nivel mondial, cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute.
”Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 10 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Bihor, Braşov, Maramureş şi Timiş, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, anunţă IGPR.
Faptele au legătură cu activitatea de comercializare către o unitate spitalicească desemnată drept spital faza I pentru asistenţa pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 de măşti de protecţie ce poartă o marcă înregistrată cunoscută la nivel mondial, produse cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute.
În acelaşi timp, se vor pune în aplicare 6 mandate de aducere emise pe numele bănuiţilor, ce vor fi conduşi la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii acestora, pentru clarificarea situaţiei de fapt. La activităţi participă luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică.
La acţiune participă poliţiştii inspectoratelor judeţene de poliţie Bihor, Braşov, Maramureş şi Timiş.