Curăţare perdele cu bicarbonat. Bicarbonatul de sodiu este unul dintre produsele-minune în gospodărie. În plus, este natural şi ieftin. Foloseşte-te de proprietăţile de curăţare a bicarbonatului orid e câte ori se iveşte ocazia. Este uşor de folosit şi, în plus, lasă lucrurile imaculate.
Cu perdelele albe face adevărate minuni. Acestea se îngălbenesc în timp, mai ales de la fumul de țigară sau de la detergenții pe baza de clor. Ei bine, tot ce trebuie să faci pentru a păstra perdelele albe cât mai mult timp este să le pui în mașina de spălat și să adaugi 500 g de bicarbonat de sodiu. Nu doar că petele vor fi îndepărtate, iar perdelele vor fi imaculate şi de un alb strălucitor, dar mirosurile neplăcute impregnate în ele vor dispărea ca prin minune.
Citeste si Trucuri banale pe care orice gospodină trebuie să-l ştie. Cum poţi tăia ceapa fără lacrimi
Iată alte câteva secrete cu ajutorul cărora poţi obţine perdele de un alb imaculat:
Pentru a avea perdele impecabile şi care să reziste cât mai mulţi ani, este necesar să respecţi câteva reguli:
1. Verifică eticheta de pe material. Materialele se comportă diferit în timpul procesului de spălare, aşa că, uneori, s-ar putea să nu fie indicat să le speli în maşina de spălat automată, ci de mână și la o anumită temperatură, deoarece materialul s-ar putea să intre la apă, să se decoloreze sau să se deșire.
2. Scutură-le de praf înainte de a le spăla. Acest lucru ajută în procesul de spălare, pentru că practic elimini o parte din praful care se va amesteca în mașina de spălat cu apa.
3. Alege un program de spălare delicată, care să nu afecteze materialul. Este recomandat ca draperiile din catifea, cu elemente decorative sau dintr-un material mai pretenţios să fie duse la curăţătorie. Pentru perdelele de voal se recomandă 1 spălare la două sau trei luni, pentru perdelele de dantelă – o spălare la trei patru luni.
4. Nu spăla perdelele cu alte textile, deoarece pot avea elemente care pot agăța. Draperiile în culori închise trebuie spălate separat, folosind un detergent care să nu decoloreze materialul.
5. Usucă perdelele și draperiile la aer, niciodată la uscător. Este bine să întinzi perdelele ude pe șină şi să le laşi să se usuce singure. Vor ramâne drepte, ca şi cum ar fi călcate.