Pericol uriaş în Bucureşti. Podul Victoriei riscă să se prăbuşească. O comisie formată din reprezentanți de la Apele Române și Apa Nova a cerut Prefecturii Capitalei declararea situației ca fiind una de urgență.
Construcţia riscă să se surpe deoarece de peste 30 de ani nu s-au mai făcut lucrări la Podul Victoriei, situat în apropierea Curţii de Apel Bucureşti. Localnicii trec zilnic prin zonă şi recunosc să situaţia este una alarmantă.
„Nu cred că s-au mai renovat de când s-au construit. Nimic nu e sigur în București. Podurile fac parte din infrastructura Bucureștiului vechi, cred că cu toții ne-am obișnuit cu asta”, a spus o bucureșteancă, potrivit Digi24.
„E un pericol orice factor de genul asta. Deplorabil, de 30 de ani nu se face nimic. Măcar estetic, nu mai vorbim de siguranță”, comentează un alt tânăr.
„Lucrări de întreținere. E simplu. Nu faci nimic, timpul își spune cuvântul”, conchide un alt bucureștean.
Citeşte şi: Nicuşor Dan a încurcat râul Dâmboviţa cu Dunărea. Gafă de proporţii făcută de primarul Capitalei VIDEO
În luna decembrie 2021, a fost descoperit un vârtej pe suprafața râului Dâmbovița. Reprezentanții Apelor Române au golit zona de apă și au îndepărtat mâlul. Astfel, s-a descoperit o fisură la baza Dâmboviței, precum și infiltrații accentuate la caseta de sub râu.
Toate aceste probleme reprezintă un pericol imens de surpare a malurilor râului, dar și a trotuarului și carosabilului de pe Splaiul Independenței și Podul Victoriei.
Potrivit sursei citate, este nevoie de lucrări suplimentare pentru evaluarea sistemului de drenaj. Până atunci, vor exista restricții de trafic în zona respectivă, iar nivelurile în biefurile de pe râul Dâmbovița în aval de Grozăvești vor fi scăzute pentru zona Operetă-Piața Unirii.
În luna ianuarie, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a hotărât să creeze o comisie mixtă care să analizeze zona problematică. Pe 18 februarie 2022, această comisie constituită la cererea CMBSU, urma să decidă când vor începe lucrările, în regim de urgență. Cu toate acestea, prefectul Capitalei a amânat întrunirea.
Citeşte şi: Pericol de prăbuşire a unui perete în Pasajul Unirii din București. Traficul rutier a fost restricționat
Vineri, 18 februarie, prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, a cerut un plan de măsuri suplimentare, iar ședința va avea loc după ce noul plan va fi analizat, potrivit informațiilor transmise de Prefectura Municipiului București.
Luni urmează să fie stabilit noul plan de măsuri de către comisia creată de CMBSU.