Pericol uriaş la centrala de la Cernobîl! Angajaţii ţinuţi ostatici de ruşi sunt epuizaţi. Primesc o singură masă pe zi şi dorm doar două ore

Clipe de coşmar la centrala nucleară de la Cernobîl, după ce a fost capturată de armata rusă. Specialiştii ţinuţi ostatici de militari sunt forţaţi să prevină o catastrofă nucleară, în condiţiile în care primesc o singură masă pe zi şi se odihnesc doar două ore. Mai mult, forţele de ocupaţie au blocat canalele de comunicare şi de la centrala nucleară Zaporojie.
Filip Stan
07 mart. 2022, 10:56
Pericol uriaş la centrala de la Cernobîl! Angajaţii ţinuţi ostatici de ruşi sunt epuizaţi. Primesc o singură masă pe zi şi dorm doar două ore

Pericol uriaş la centrala de la Cernobîl! Reprezentaţii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) au precizat că sunt extrem de îngrijoraţi privind condiţiile precare sunt în care sunt obligaţi să muncească angajaţii ţinuţi ostatici la centrelale nucleare de la Cernobîl şi Zaporojie, aflate în prezent sub controlul militarilor ruşi.

După ce au fost atacaţi de armata rusă, la ordinul lui Vladimir Putin, angajaţii celor două centrale nucleare muncesc până la extenuare, în condiţiile în care primesc foarte puţină mâncare. Oficialii AIEA au mai precizat că armata rusă a blocat canale vitale de comunicare la ambele centrale atomo-electrice.

„Sunt extrem de îngrijorat de aceaste evoluţii. Pentru a funcţiona în condiţii de siguranţă, conducerea şi angajaţii trebuie să li se permită să-şi îndeplinească responsabilităţile vitale, fără interferenţe şi presiuni externe, a declarat Rafael Grossi, directorul general al AIEA, conform Daily Mail.

Citeşte şi: AIEA: Un ofiţer rus se află acum la conducerea tehnică a centralei nucleare Zaporojie

Potrivit sursei citate, angajaţii centralei nucleare de la Cernobîl sunt ţinuţi ostatici, fiind nevoiţi să supravieţuiască cu o singură masă pe zi şi dorm doar două ore, în condiţiile în care sunt obligaţi să asigure funcţionarea centralei fără oprire.

Specialiştii au fost sechestraţi în centrală încă din prima zi a invaziei ruse. Aceştia sunt „înfometaţi, epuizaţi şi deprimaţi”, având în vedere că războiul din Ucraina se desfăşoară de 12 zile.

Aproape 100 de angajaţi ai centralei sunt nevoiţi să doarmă pe birouri şi să lucreze continuu pentru a preveni un accident nuclear. În mod normal, la centrală lucrează zilnic aproape 500 de persoane.

„Se confruntă cu o situaţie extrem de dificilă şi sunt înfometaţi, epuizaţi şi deprimaţi. Fără să aibă unde să doarmă şi fără să aibă pături, mulţi dintre ei dorm două până la patru ore pe birouri sau oriunde pot găsi un loc.”, a declarat o sursă apropiată, pentru Daily Mail.

„Rămân fără mâncare şi mănâncă o dată pe zi un terci. Sunt hrăniţi o dată la 24 de ore şi, dacă e suficientă, pot primi o felie de pâine în plus”, a adăugat aceasta.

Citeşte şi: Centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, capturată de ruși. „Dacă va exploda, va fi de 10 ori mai mare decât Cernobîl”

Mai mult, angajaţii centralei nucleare sunt forţaţi să spargă dulapurile colegilor, în speranţa că vor găsi mâncare, medicamente şi produse de igienă.

Potrivit sursei citate, liderul civic Iuri Fomichev a precizat că situaţia terifiantă reprezintă „un pericol pentru întreaga lume”. La rândul său, primarul localităţii Slavutîci, care a fost construită pentru a adăposti angajaţii centralei după catatrofa de la Cernobîl din 1986, a tras un semnal de alarmă.

„Principalul lucru pe care vrem să-l transmitem este că e o situaţie extrem de periculoasă. Oamenii sunt epuizaţi, atât din punct de vedere emoţional, cât şi fizic”, a afirmat edilul ucrainean.

La nivel mondial există temeri cu privire la producerea unei catastrofe nucleare, în condiţiile în care în care armata rusă continuă să atace centralele atomo-electrice din Ucraina. Autorităţile ucrainene au precizat că forţele ruse au bombardat institutul de fizică din Kharkiv, ce dispune de un reactor nuclear, putând produce oricând un accident nuclear.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
O mare companie din România va concedia peste 160 de angajați. Și alte firme din acest oraș au anunțat măsuri similare
Capital.ro
Statul ia banii românilor. Lege nouă din 2026 pentru absolut toți proprietarii de locuințe și terenuri
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat de spital
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Taxele pe care toți românii sunt obligați să le plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
TEMPERATURI CANICULARE ANUNȚATE PENTRU LUNA AUGUST: ZONELE AFECTATE ȘI PERSPECTIVELE METEO
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?