Pericolul alimentar ascuns la masa de 1 Decembrie. Câtă sare putem consuma ca să nu avem probleme grave de sănătate

Ziua de 1 Decembrie este un prilej de sărbătoare pentru românii de pretutindeni, astfel că de pe masă nu vor lipsi preparatele traditionale precum fasole cu cârnați sau poate chiar mici cu muștar.
Alina Costache
30 nov. 2023, 14:06
Pericolul alimentar ascuns la masa de 1 Decembrie. Câtă sare putem consuma ca să nu avem probleme grave de sănătate

Cu toate acestea, chiar și de 1 Decembrie trebuie să fim atenți la ce consumăm, pentru că o simplă masa compusă din: fasole și cârnați, mici, muștar, ketchup, maioneză, bacon, pâine, suc tip ceai, bomboane poate ajunge până la 68 de aditivi alimentari (E-uri), 164,7 grame de zahăr și 23,48 grame de sare pentru 100 de grame de produs.

Pentru o simplă masă de 1 Decembrie putem consuma până la 68 de aditivi alimentari, cei mai frecvent întâlniți fiind E330, E300 și E950.

Prin scanarea produselor care compun masa de 1 Decembrie, Aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil numărul E-urilor, dar și explicitarea acestora pentru fiecare produs în parte.

Mai mult, prin adăugarea produselor care alcătuiesc masa de 1 Decembrie în lista de produse salvate, avem posibilitatea printr-o simplă bifare a produselor, să aflăm cantitatea TOTALĂ de sare, cantitatea TOTALĂ de zahăr, numărul TOTAL de aditivi alimentari (E-uri), dar și de câte ori se repetă aceștia în produsele selectate.

De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în Aplicația InfoCons, putem seta cantitatea de produs pe care urmează să o consumăm, iar aplicația InfoCons ne va dezvălui cantitatea de sare, cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată.

În acest context, Aplicația InfoCons ne ajută să realizăm meniul pentru masa de 1 Decembrie conform nevoilor și preferințelor noastre de consum.

Mai departe, pentru același meniu compus anterior din fasole cu cârnați, mici, muștar, ketchup, maioneză, bacon, pâine, suc și bomboane, vom consuma până la 164,7 grame de zahăr pentru 100 de grame de produs, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă o cantitate zilnică de 25 grame de zahăr.

Meniul de 1 Decembrie poate ajunge până la 23,48 grame de sare pentru 100 de grame de produs, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății recomandă o cantitate zilnică de 5 grame de sare pe zi. Pentru a nu depăși cantitatea de zahăr și sare recomandată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății,

Aplicația InfoCons ne ajută să ne setăm preferințele de consum precum cantitatea maximă de zahăr, sare, calorii, numărul maxim de aditivi alimentari, precum și tipul de alergeni pe care ne dorim să îi eviăm în produsele pe care le consumăm.

Aplicația InfoCons este unicul instrument pentru românii de pretutindeni! Indiferent unde ne aflăm, de 1 Decembrie, trebuie să știm ce și cât consumăm! Împreună adoptăm o9atitudine!

Aplicația InfoCons este disponibilă pentru orice sistem de operare IOS, Android și Huawei.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Locul straniu în care cei mai mulți dintre locuitori sunt daltoniști. De ce suferă oamenii de această afecțiune
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Șoferii agresivi nu mai au scăpare. Au greșit, vor plăti scump
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Alina Gorghiu: Consultările privind alegerile prezidențiale au fost un pretext al PSD pentru amânare
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?