Perle la Evaluarea naţională 2022 din Vaslui: „O viţică lingea cu patos tălpile tatălui meu, abia sosit de la crâșmă”

Fiecare an a fost marcat de câte o serie de “perle”, atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat. Ei bine, nici anul acesta nu a fost lipsit de vestitele dovezi ale “originalității”, care au amuzat copios profesorii.
Alina Costache
22 iun. 2022, 07:43
Perle la Evaluarea naţională 2022 din Vaslui:

Perle la Evaluarea naţională 2022. Au devenit parte din calendarul examenului, dar în fiecare an sunt mai savuroase. 2022 nu face excepţie, de data aceasta profesorii din Vaslui fiind cei care au luat coroniţă la colectarea exprimărilor fortuit hazlii ale elevilor.

Trebuie spus că, anul acesta, profesorii din Vaslui au corectat tezele de la Evaluare Națională ale elevilor din Buzău. Nu a ieșit rău, spun cadrele didactice. Per total, elevii și-au dat silința să ia note bune, au notat și jurnaliștii de la Vremea Nouă.

Doar că, n-au lipsit nici așa-numitele perle. Profesorii zâmbesc și au transmis că sunt dovezi ale originalității în gândire și rodul strădaniei copiilor de a face o teză cât mai bună.

Perle la Evaluarea naţională 2022:

Aproape incredibil, dar cât se poate de adevărat, însă unul dintre profesorii corectori a remarcat o frază cu totul deosebită: „A doua zi de dimineață, o vițică lingea cu patos tălpile tatălui meu, abia sosit de la crâșmă”.

E concurat însă puternic de un alt copil care a notat: „Până și o broască se uita la noi și zâmbea”. Când a venit vorba despre asocieri, unii elevi n-au stat o clipă pe gânduri.

“Asociez textul „Toate pânzele sus!” cu „Amintiri din copilărie” de Mihai Eminescu. Ambele prezintă fel de fel de lucruri…!”, a scris o elevă.

Un alt copil a scris la fel de hotărât: “Asociez textul literar „Toate pânzele sus!” cu filmul „Pirații din Caraibe”

Evaluare Națională 2022 – cum se corectează lucrările
După validarea finalizării evaluării de către cei doi profesori evaluatori, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu 1 punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul evaluării naţionale.

Tot mai mulţi elevi români pleacă la studii în străinătate după Bacalaureat. Directoarea Colegiului I.L. Caragiale: „80% vor pleca în străinătate. Foarte puţini se vor mai întoarce în ţară”
Catalogul Evaluării Naționale este un document informatizat, instituit la nivelul unității de învățământ, care cuprinde datele de identificare a elevilor și notele obținute de aceștia la Evaluarea Națională. Este utilizat la crearea bazei de date pentru admiterea absolvenților clasei a VIII-a în clasa a IX-a. Pentru oficializarea documentului, se realizează două copii în formă tipărită, semnate de președintele comisiei din centrul zonal de evaluare, de secretar și de profesorii evaluatori.

În cazul în care diferenţa între notele acordate de cei doi profesori evaluator este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori.

După validarea finalizării evaluării, nota finală este calculată luând în considerare cele 4 (patru) note. După eliminarea celor două note/valori extreme, nota finală se calculează ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale.

Media rezultată reprezintă nota finală şi este înregistrată în catalogul evaluării naţionale.

În cadrul etapei de soluţionare a contestaţiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare iniţială. În situaţia în care se constată o diferenţă de notare mai mare de 1 punct, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii, lucrarea este reevaluată de alţi doi profesori evaluatori.

Reevaluarea se face respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi notare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de cea de-a doua comisie de contestaţii este nota finală obţinută de candidat.

Sorin Cîmpeanu este nemulţumit de liceele cu mai multe filiere: „Sunt licee shaorma cu de toate”
Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţiilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Ministerul Educației a publicat, după fiecare probă de examen, atât subiectele, cât și baremele de corectare – adică variante de răspuns corecte la cerințele din broșură (punctele tip-grilă), cât și punctajele acordate pentru fiecare cerință rezolvată.

DailyBusiness
Salarii explozive în România! Joburi de peste 10.000 lei pe lună și oportunități uriașe pentru câteva domenii în creștere
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Singurele zodii care vor avea noroc triplu în următoarele cinci zile. Doar 4 nativi sunt avantajați de astre
Capital.ro
România a pierdut cea mai iubită cântăreață de muzică populară. Niciodată nu va fi uitată de români
Playtech.ro
Gardurile ca la ocnă din Sectorul 5 care îi deranjează pe bucureşteni. Ce se pune în jurul blocurilor
DailyBusiness
Busu, la un pas de moarte. Cine l-a salvat pe prezentatorul de la Pro TV: „Mi-a rupt cinci coaste și îi mulțumesc”
Adevarul
Criza politică dă de pământ cu economia României. La ce se așteaptă experții anul acesta
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Andreea Esca, detalii despre retragerea de la Pro TV. Motivul deciziei
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Îi face concurență celei mai frumoase femei din lume
kanald.ro
Românii care stau la casă pot primi până la 10.000 de lei. Au nevoie de trei documente
Cancan.ro
Ce a putut găsi Piedone într-un 'second hand' din Arad: 'Ăștia-s mari și pentru mine'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Vestea dimineții despre Cristian Cioacă. Ce s-a întâmplat cu fostul soț al Elodiei Ghinescu
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
stirilekanald.ro
A murit! Fiica sa a făcut anunțul cutremurător
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Viitorul președinte al României! Candidatul surpriză de pe primul loc!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Scenarii alternative pentru România după alegerile prezidențiale din 2025 (partea I)