EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Absolvenţii de clasa a VIII-a au dat examen, luni, 23 iunie, la limba şi Literatura Română din cadrul Evaluării Naţionale 2014. Subiectele şi baremul de corectare au fost publicate, luni, pe edu.ro. Un elev a fost eliminat, iar 53 de absolvenţi de clasa a VIII-a au lipsit, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.
La primul subiect, absolvenţii de clasa a VIII-a au primit un text la prima vedere – „Randuri pentru Anul Nou”, de Ion Minulescu, pe baza caruia au avut de rezolvat mai multe cerinte care le-au testat cunostintele de vocabular si de teorie literara.
Perle la limba romana CAPACITATE 2014:
Şi cerinţele la gramatică au pus la încercare imaginaţia absolvenţilor de clasa a VIII-a, scrie adevarul.ro:
Subiecte Romana Evaluare Nationala 2014. Ce s-a dat la romana la Evaluarea Nationala 2014: La cel de-al treilea subiect, candidații au avut de redactat o scurtă narațiune în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul participării la o întâlnire organizată de școală, cu un scriitor contemporan.
Cum era de aşteptat, nici aici nu au lipsit perlele.
Şi la SIMULAREA de la începutul anului, elevii au dat dovadă de multă inspiraţie. La unul dintre subiecte, scolarii au avut de comentat un text literar-geografic.
La intrebarea-cheie: Cum ii vad elevii pe moroseni? – un elev a raspuns:
Apoi, patru strofe semnate A.E. Baconski au descatusat eul sensibil al unor elevi de clasa a opta, la simularea evaluarii nationale.
In alte cazuri, gandul elevilor a zburat departe de foaia de examen, spre decorul trist si murdar al oraselor, mascate, temporar, de omat. Mai departe se simt trairile de adolescent.
In noianul acesta de incercari poetice, unii si-au descoperit vocatia de critici literari.
Rezultatele simularii Evaluarii Naţionale vor fi publicate in 7 martie. Notele nu pot fi contestate, dar nici nu se trec in catalog, ci sunt doar analizate la nivelul fiecarei scoli in parte.
După ce luni au dat examen la română şi marţi la limba maternă, miercuri, absolvenţii clasei a VIII-a susţin ultimul test al evaluării naţionale, proba scrisă la matematică.
VEZI ŞI: Subiecte MATEMATICĂ Evaluare Naţională 2014. Ce s-a dat la MATEMATICĂ la Evaluarea Naţională 2014
RomaniaTV.net îţi prezintă, în timp real, REZULTATELE FINALE LA EVALUARE NAŢIONALĂ 2014, informaţii despre rata de promovare, precum şi informaţii despre ADMITEREA LA LICEU şi REPATIZAREA COMPUTERIZATĂ.
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Calendarul Evaluării Naţionale 2014, clasa a VIII-a
VEZI REZULTATE FINALE EVALUARE NATIONALĂ 2014 EDU.RO
EDU.RO Vezi aici MODELUL DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la limba şi literatura română
CITEŞTE ŞI: EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Cât va dura testarea şi ce se întâmplă cu notele
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO CAPACITATE. În anul şcolar 2013-2014, Ministerul Educaţiei a schimbat regulile admiterii la liceu, astfel că media obţinută la Evaluarea Naţională va reprezenta 75% din media de admitere la liceu, şi nu 50% cât a fost până anul acesta.
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO: Cum se calculează media de admitere
CAPACITATE. EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Prima etapă de ADMITERE 2014 EDU.RO:
EDU.RO EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. A doua etapă de ADMITERE 2014
Elevii din seria curentă şi cei din seriile anterioare, care nu îndeplinesc 18 ani până la începerea anului şcolar 2014-2015, care nu au reuşit să se înscrie în prima etapă, mai pot face acest lucru în cea doua etapă de admitere care are loc în luna iulie.
Între 1 august şi 8 septembrie are loc cea de-a treia etapă de admitere în învăţământul liceal de stat, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 – 2015.
Înscrierea candidaţilor în vederea repartizării pentru învăţământul special se face, în data de 11 iulie 2014, pe baza următoarelor documente:
– Cerere de înscriere
– Certificatul de naştere în copie legalizată
– Adeverinţă eliberată de şcoala absolvită din care să reiasă dacă a promovat sau nu testele naţionale şi în caz că le-a promovat, notele obţinute la fiecare probă şi media generală obţinută la testele naţionale
– Foaia matricolă pentru clasele V-VIII (cu calculul mediei generale)
– Certificatul de încadrare într-o categorie de persoană cu handicap (tipul şi
gradul de deficienţă)
– Certificat de expertiză şi orientare şcolară.
Repartizarea candidaţilor pentru învăţământul liceal special se face în funcţie de tipul şi gradul de deficienţă, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere sau de absolvire, după caz şi în funcţie de opţiuni, la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba-sala şedinţe, în data de 11 iulie 2014 ora 9.00, în prezenţa candidatului şi a părintelui/tutorelui.
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Broşura privind ADMITEREA LA LICEU 2014
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a realizat broşura „Admiterea în învăţământul liceal şi Admiterea în învăţământul profesional de stat cu durata de trei ani”, anul şcolar 2014-2015.
Broşura privind admiterea la liceu cuprinde informaţii importante referitoare la admiterea în învăţământul liceal şi profesional, documentele necesare pentru înscriere, reţeaua unităţilor de învăţământ liceal din municipiul Bucureşti, filierele, profilurile, specializările din învăţământul liceal şi profesional, media ultimului admis din anul şcolar precedent, planul de şcolarizare şi calendarul susţinerii probelor de aptitudini/probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă/ maternă.
Lucrarea este afişată pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi va fi tipărită şi distribuită, gratuit, tuturor absolvenţilor claselor a VIII-a din municipiul Bucureşti.
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. DESCARCĂ DE AICI BROŞURA PRIVIND ADMITEREA LA LICEU
PRECIZĂRI PRIVIND COMPLETAREA FIŞEI DE ÎNSCRIERE
Candidaţii completează pe fişa de înscriere, în ordinea preferinţelor, codurile opţiunilor pentru profilurile, specializările sau domeniile de pregătire dorite.
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. DESCARCĂ DE AICI MODELUL DE FIŞĂ DE ÎNSCRIERE
Citeşte şi: ADMITERE LICEU 2014. Topul celor mai bune licee din Bucureşti şi din ţară
Calendarul Evaluării Naţionale 2014
Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a: 13 iunie
Înscrierea la Evaluarea Naţională: 16 – 18 iunie
Limba si literatura română – proba scrisă: 23 iunie
Limba și literatura maternă – proba scrisă: 24 iunie
Matematică – proba scrisă: 25 iunie
Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00): 27 iunie
Depunerea contestațiilor (orele 16.00 – 20.00): 27 iunie
Rezolvarea contestațiilor: 28 iunie – 30 iunie
Afișarea rezultatelor finale după contestaţii: 1 iulie
Citeşte şi: EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014: Gafa de la testarea de la clasa a IV-a