Foile de examen ale candidaţilor la Facultatea de Jurnalism au fost un prilej de amuzament, şi jale în acelaşi timp, pentru profesorii corectori din cadrul FJSC. Deşi, cei ce visează la o carieră în jurnalism ar trebui să aibă o exprimare corectă şi coerentă şi să cunoască perfect gramatica limbii române, aceştia au împodobit lucrările de admitere cu perle fel şi fel.
O parte dintre perlele candidaţilor au fost publicate pe blogul lui George Hari Popescu, profesor la Facultatea de Jurnalism.
„Schimbarea în bine nu s-a produs nici în acest an. E o mică tendință de schimbare în mai rău. Sunt și mai multe greșeli de limba română, ortografia devine o noțiune filosofică și nu mai are acoperire practică. A crescut numărul de „i”-uri și limba română devine tot mai fonetică. Astfel, acum se scrie „așișderea”, „simtom”, „eminsiune”, „obijnuit”, a concluzionat Hari Popescu.
Iată care au fost perlele candidaţilor la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării:
„Setea de cunoștințe vă va ține legați de ecranele televizoarelor până în momentul în care oboseală nu vă mai putea fi stăpânită.”
„Un alt motiv pentru care urmăresc cu regularitate această emisiune și v-o recomand este aventura, eu fiind o persoană căreia îi place să se riște pentru ea la final, să obțină un bagaj de informații.”
„Emisiunea e la o oră destul de târzie, în comparație cu orice altă emisiune ce se difuzează la acea oră.”
„Într-adevăr fetele care participă la emisiunea „Te pui cu blondele” au o ținută obligatorie și sunt inadegvat îmbrăcate pentru ceea ce vor să arate.”
„Majoritatea dintre noi, au un model în viață care e vedetă, iar prin această ocazie putem afla mai multe despre ea și modul cum gândește.”
„În general, cei care privesc la televizor și sunt pasionați de acest lucru își conturează cariera.”
„Unii dintre ei nu aveau alimente, alții nu aveau lemne de foc, totul parcă era desprins dintr-un basm.”
„Un prim lucru benefic ce poate fi identificat în legătură cu Top Gear este faptul că telespectatorul i-a contact cu limba engleză pură vorbită chiar de inventatorii ei.”
„Interesul tinerilor față de România ar crește sesizabil dacă s-ar promova emisiuni cu caracter umoristic.”
„Emisiunea mea preferată are o caracterizare succintă, banală, aș insista. Nici numele nu are conotații excepționale și sugerează pe cât posibil, pentru oamenii citiți, adevărata sa natură. „Acces Direct” este numele ei și te poate învăța atâtea, întrucât, o emisiune trebuie să conțină o morală bine definită, nu doar informații comerciale.”
„Emisiunea e gândită să acopere toate categoriile de vârstă și, chiar dacă are triunghi, se pot uita și cei slabi de înger.”