În timp ce specialiştii care se concentrează tot mai mult pe combaterea sedentarismului recomandă peste 150 de minute de exerciţii fizice pe săptămână, de la „moderate”, la „intense” (asemănătoare exerciţiilor de forţă, dar pe intervale de timp mai scurte, de până la 30 de minute), ei au constatat că şi mişcările fizice mai puţin intense, cum sunt agitaţia şi rapiditatea persoanelor cu un temperament mai iute, sunt la fel de binefăcătoare pentru organism şi în special pentru sistemul cardiovascular.
Într-un studiu realizat recent şi publicat în British Journal of Sports Medicine, specialiştii au constatat că şi „agitaţii” pot contracara la fel de bine efectele statului pe scaun la birou, la computer sau pe canapea, în faţa televizorului, ca şi cele care fac gimnastica recomandată de specialişti.
Astfel, după modelul „neastâmpăraţilor”, experţii britanici în combaterea sedentarismului recomandă o mică pauză de „ridicat fundul de pe scaun” la fiecare 20-30 de minute de activitate statică. Dacă pe lângă toate acestea se respectă şi un regim alimentar sănătos, cu mai puţine dulciuri şi grăsimi, efectele asupra organismului sunt uimitoare.