Persoanele de la mitingul anti-mască sun plasate în arest la domiciliu. Decizia de luni a magistratului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului 3 nu a rămas definitivă și a fost contestată de anchetatorii bucureșteni la Tribunalul București.
Tribunalul București a respins, joi, contestația procurorilor bucureșteni iar cei 14 vor fi cercetați în continuare în arest la domicliu.
Concret, procurorii au cerut luni prelungirea arestării preventive în cazul acestora dar un magistrat de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului 3 a respins propunerea stabilind în schimb plasare acestora în arest la domiciliu.
Citeşte şi: Proteste ale fanilor. Lanţ uman al suporterilor la stadionul Arcul de Triumf, miting cu torţe la Arad VIDEO
Paisprezece din cele din cele 22 de persoane audiate în cazul violenţelor care au avut loc la la finalul lunii martie, în centrul Capitalei, au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile.
Persoanele au fost ridicate şi duse la audieri, în urma unor percheziţii care au avut loc în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov. Printre cei vizaţi se află şi membri ai galeriilor echipelor de fotbal.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 3, Cătălina Sântion, a declarat pentru News.ro că din cele 22 de persoane ridicate sâmbătă, în urma audierilor au fost reţinute 19.
După ce au fost prezentate instanţei pentru luarea de măsuri preventive, 14 au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile, pentru alte trei a fost decisă măsura controlului judiciar, iar două au fost plasate în arest la domiciliu.
”Poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei , sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare 24 de mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov şi mai multe mandate de aducere, într-o cauză vizând infracţiunile săvârşite în noaptea de 29/30 martie, în zona Piaţa Unirii. În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi vor fi conduse la audieri 22 de persoane”, a anunţat sâmbătă Poliţia Capitalei.
Au fost identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă, inclusiv materiale pirotehnice.
În noaptea de luni spre marţi, la finalul protestului faţă de măsurile luate pentru combaterea pandemiei, un grup de manifestanţi a pornit din Piaţa Victoriei către Piaţa Unirii, unde s-au produs violenţe şi distrugeri. Au fost sparte vitrinele magazinelor, au fost agresaţi jandarmii, iar mai multe persoane agresive au fost reţinute.
Poliţia Capitalei a anunţat după incidente că a declanşat cercetări pentru ultraj, dar şi pentru tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi portul ilegal de obiecte periculoase, respectiv cuţit. Poliţia a anunţat atunci că au fost identificate 188 de persoane.