„În vederea formulării cererii de despăgubire către societatea de asigurări Astra SA, cu care RATB are încheiat contract, persoanele vătămate în accidentul de tramvai trebuie să depună o cerere la sediul RATB din str. Dinicu Golescu, nr. 1, sector 1”, au precizat reprezentanţii regiei, potrivit Mediafax.
În urma solicitărilor, RATB va transmite părţilor prejudiciate toate informaţiile necesare pentru formularea cererii de despăgubire.
Totodată, RATB va înştiinţa asiguratorul RCA cu privire la solicitările de despăgubire primite de la persoanele prejudiciate.
Reprezentanţii RATB au precizat că în urma accidentului din 10 mai, care a avut loc în Pasajul Lujerului, pe linia tramvaiului 41, RATB a înştiinţat societatea de asigurări cu privire la acest eveniment.
„Conducerea RATB îşi cere scuze, încă o dată, călătorilor pentru acest eveniment nedorit”, au mai spus reprezentanţii regiei.
Doi dintre răniţii în accidentul din pasajul bucureştean Lujerului sunt încă în spital
Două dintre persoanele rănite în accidentului din pasajul bucureştean Lujerului se află internate, în continuare, la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi la Spitalul Universitar de Urgenţă, de unde, probabil, vor pleca în zilele următoare.
Astfel, la „Floreasca”, dintre cele patru persoane care au fost internate în urma accidentului, două au fost externate săptămâna trecută, una luni, iar a patra urmează să fie supusă unei noi investigaţii craniene. „Va face un examen computer tomograf, iar apoi medicii vor decide dacă mai rămâne în spital sau dacă ar putea fi externată”, a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Bogdan Opriţa
La Spitalul de Urgenţă Floreasca s-au prezentat, după accidentul din 10 mai, 30 de persoane, unele venite cu ambulanţa, iar altele, singure. Dintre acestea, patru au rămas internate.
„Dintre cei rămaşi în spital, doi au fost internaţi în clinica de ortopedie, cu fracturi la gambă, unul în clinica de chirurgie plastică, cu o plagă la scalp, iar a patra victimă este în clinica de neochirurgie, cu un traumatism cranio-cerebral de nivel II”, a precizat atunci purtătorul de cuvânt al spitalului.
La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti au ajuns 41 de persoane, dintre care două, un bărbat şi o femeie, au fost internate la ortopedie.
„Luni, în spitalul nostru mai era internată o singură persoană”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, dr. Leo Grecescu.
La Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Universitar Elias s-au prezentat, în urma accidentului de la Lujerului, 14 persoane, dintre care una a rămas internată în clinica de ortopedie.
„Persoana din clinica de ortopedie a părăsit spitalul, astfel că la Elias nu se mai află, în prezent, nicio victimă a acestui accident”, a declarat directorul medical de la Elias, Dana Safta.
O altă victimă, o fetiţă de opt ani, fost transportată la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, dar nu a necesitat internare.
Trei tramvaie ale liniei 41 au fost implicate, în dimineaţa zilei de 10 mai, într-un accident, în pasajul Lujerului din Capitală, pe sensul spre Piaţa Presei Libere. Potrivit RATB, unul dintre tramvaie a rămas defect pe linie, al doilea a oprit la timp în spatele primului, însă cel de-al treilea nu a reuşit să frâneze şi le-a lovit pe celelalte două.
La câteva ore de la accident, cele patru spitale bucureştene unde au fost transportate victimele accidentului au înregistrat 86 de prezentări la Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU), şapte persoane rămânând internate, după cum au declarat reprezentanţii unităţilor sanitare.
Ulterior, în jurul orei 19.00, reprezentanţii Brigăzii Rutiere au precizat că în accident au fost rănite 92 de persoane, dintre care „23 grav şi şase minor”.
Numărul celor care s-au prezentat la spital ca victime ale accidentului din pasajul Lujerului este posibil să fi crescut, în după-amiaza acelei zile, şi datorită faptului că RATB i-a asigurat pe cei răniţi de „sprijin moral şi material”, au declarat la o zi după accident, oficiali ai Poliţiei Rutiere.