Transportul a fost autorizat de preşedintele SUA, Barack Obama, şi de Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA), ca răspuns la o cerere adresată vineri de preşedinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf.
Deocamdată nu există niciun tratament sau vaccin împotriva febrei hemoragice produse de virusul Ebola. În ultimele zile, câteva ţări şi-au exprimat dorinţa de a putea folosi antidotul numit ‘ZMapp’, conceput într-un laborator privat din Statele Unite şi netestat încă pe om. El a fost utilizat pentru doi americani infectaţi în Liberia, repatriaţi şi plasaţi în carantină.
Citeşte şi Care sunt simptomele de infecţie cu EBOLA şi cum ne apărăm de BOALA UCIGAŞĂ
Potrivit unui bilanţ al OMS, virusul Ebola făcuse până luni seară 1013 victime, iar din 9 august s-au semnalat 52 de decese (29 în Liberia, 17 în Sierra Leone şi şase în Guineea). OMS a înregistrat în total 1848 de persoane infectate cu virusul Ebola, încheie 20minutes.ch.
Cehia se oferă să primească bolnavi de Ebola
Un centru special de protecţie biologică, care funcţionează pe lângă Ministerul ceh al Apărării, este dispus să primească persoane infestate cu virusul mortal Ebola, inclusiv din străinătate, a relatat luni agenţia cehă de presă CTK, citată de Ria Novosti.
‘ În cazul apariţiei pacienţilor cu suspiciuni de virus Ebola, suntem gata să-i repartizăm în centrul special de protecţie biologică al Ministerului Apărării în oraşul Techonin’, a declarat şeful Departamentului de protecţie biologică, Michal Kroca.