Pescarii amatori de pe lacul Siutghiol care au alertat autorităţile scapă de dosar penal

Trei persoane inconştiente, care au pus pe jar autorităţile locale, dar care vor rămâne nesancţionaţi. Aproximativ 150 de oameni au fost angrenaţi într-o operaţiune de salvare degeaba. Cine plăteşte deranjul din staţiunea Mamaia? "Poporul român", au lămurit cei care au intervenit miercuri după-amiză pe lacul Siurghiol, după ce o femeie a sunat de urgenţă la 112 pentru a anunţa că trei pescari au dispărut în apa lacului îngheţat.
Ionela Marcu
09 ian. 2015, 12:14
Pescarii amatori de pe lacul Siutghiol care au alertat autorităţile scapă de dosar penal

Apelul la numărul unic de urgenţă a fost făcut miercuri, la ora 16.52, iar căuturile au durat ore întregi, scrie replicaonline.ro. La minus 12 grade Celsius, autorităţile au intervenit cu promtitudine. Salvatorii au primit ceai cald şi sandvişuri din partea firmei de catering Arimex Comexim 2000 care asigură hrana bolnavilor internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi Spitalul de Boli Infecţioase. 

Citeşte şi Răsturnare de situaţie în cazul celor dispăruţi pe lacul Siutghiol. Cei trei bărbaţi au ajuns acasă

„Băieţii sunt din Ovidiu şi se ocupă cu pescuitul. Ei sunt pescari amatori. Au plecat dinspre Mamaia, să dea la copcă pe lacul Siutghiol. Fiind viscol puternic şi gheaţa destul de groasă, ei au parcurs distanţa spre Ovidiu în două ore jumătate. Din cauza frigului, ei se mai lăsau pe vine să fumeze câte o ţigară. Femeia neavând vizibilitate foarte bună, din cauza vântului, în momentul în care ei s-au aşezat, a avut impresia că au căzut în apă şi a sunat la 112. După ce au ieşit la mal, ei se amuzau şi nu înţelegeau de ce e agitaţie pe lac. Nu au ştiut că sunt căutaţi şi au mers acasă. Noi am făcut investigaţii şi s-a confirmat cine erau cele trei presupuse victime pentru care s-a declanşat operaţiunea de căutare”, au spus oamenii legii.

Citeşte şi ANCHETĂ DE PROPORŢII în cazul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol. Ce au dispus autorităţile

Potrivit acestora, inconştienţii nu vor păţi mare lucru. „Ei s-au plimbat pe lac şi nu au ştiut că sunt căutaţi. Femeia a fost de bună-credinţă. Nu au nici un fel de vină. Nu există nici un act normativ din care să reiasă că persoanele care se plimbă pe lac pot fi sancţionate. Nu este o cheltuială foarte mare că au intervenit câteva maşini SMURD, dar şi pompieri, Poliţie, jandarmi. Nu ştiu cât costă intervenţia unui elicopter pe timpul nopţii. Lacul se pare că este în administrarea Căpităniei Midia şi nu există panouri informative privind scăldatul sau pescuitul. Administratorul lacului ar trebui să angajeze paznici. S-au făcut acţiuni de reconstituire în teren şi vom vedea dacă li se poate imputa ceva celor trei ţinând cont că nu au fost prinşi în flagrant la braconat. Acţiunile noastre de căutare şi audiere au durat cam două ore”, au spus anchetatorii.

Căutările pe Lacul Siutghiol au fost sistate în jurul orei 20.30, a anunţat miercuri Raed Arafat. Respectivii pescari amatori au declarat poliţiştilor că s-au speriat şi că au fugit, atunci când au sesizat că vin echipaje de căutare pe lac. „S-a intervenit cu două elicoptere, dar în câteva minute s-a lămurit totul. Era vorba despre o persoană descoperită de Poliţie, care a fost acolo la braconaj şi a spus că a fost cu alte două persoane. Toţi trei au recunoscut că au fost acolo, dar că au plecat când au văzut că vin maşini de intervenţie. Operaţiunea de salvare a fost încheiată, pentru că s-au identificat persoanele respective.

Nu a fost alarmă falsă, pentru că doamna care a anunţat a făcut-o cu bună credinţă. Persoanele respective au fugit şi nu au mai anunţat pe nimeni, iar noi am continuat pentru că nu aveam siguranţa că cele trei persoane sunt în siguranţă. După ce primul a fost găsit de poliţie şi apoi ceilalţi doi, s-a renunţat la salvare”, a declarat Raed Arafat. Referitor la cei trei indivizi care se aflau la pescuit pe lac, şi care au pus pe jar 150 de oameni, facem precizarea că ei sunt, conform unor surse judiciare, următorii: Cornel Cilioaică, Adrian Florea şi Vasile Valeriu Liseanu. Ironia vieţii face ca unul dintre ei, Cornel, să fie chiar bărbatul care în momentul prăbuşirii elicopterului SMURD în lac, pe data de 15 decembrie, se oferea voluntar la căutarea membrilor echipajului.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Decizie pentru cine transferă bani. Noua regulă din 23 iulie pentru cei care folosesc bani cash
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata în 20 de minute
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Limitele de viteză sunt reduse. Regulile pe care trebuie să le respecte toți șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Locuitorii din Tulcea avertizați de Ro-Alert privind posibile căderi de obiecte din spațiul aerian
MediaFlux
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!