Pescuitul este un mod excelent de eliminare a stresului

Scopul principal al oamenilor care merg la pescuit este acela de a interacționa cu natura și de a sta cât mai mult timp la aer curat
Filip Stan
08 nov. 2021, 09:32
Pescuitul este un mod excelent de eliminare a stresului
Stresul intens, de lungă durată, ne afectează organismul în multe moduri și poate duce la anumite probleme de sănătate și la scăderea imunității, dar pescuitul îl alungă. Cu cât este mai puternic stresul, cu atât corpul suferă mai tare și capacitatea sa de rezistență scade, de a lupta împotriva virusurilor și bacteriilor.

Pescuitul este un hobby perfect pentru cei care au nevoie de vindecare, de un remediu împotriva stresului, a stărilor de nervi, de anxietate și depresie. Există oameni care se simt foarte fericiți la pescuit, pentru că se pot bucura de natură, de aer curat și de relaxare. Dacă privești pescuitul din acest punct de vedere, înțelegi cât de eficient este în ameliorarea stresului, în funcție de modul în care te-ai simțit atunci când ai fost chiar tu la pescuit. 

Dacă îți place să pescuiești, probabil iubești și natura, adori să-ți petreci timpul liber în aer curat și să ai această activitate distractivă de relaxare. Pescuitul este extrem de benefic pentru sănătatea mintală, mai ales că elimină stresul

Există mai multe moduri în care pescuitul îți poate schimba starea de spirit, însă cel mai popular este pescuitul la feeder. Indiferent de alegere, pescuitul este minunat și îți oferă o perspectivă pozitivă asupra vieții. Cei care practică pescuitul staționar știu deja că acesta este o delectare, el presupune lansarea unor monturi de pescuit în apă și apoi așteptarea trăsăturilor. Se practică pentru prinderea unor specii variate de pești, cum ar fi: știucă, somn, șalău, crap, caras. Prin urmare, monturile fixe sunt și pentru pești pașnici și pentru pești răpitori.  

Producătorii de pescuit au creat echipamente de pescuit la feeder dedicate, care sunt speciale pentru pescuitul staționar, respectiv pentru pescuitul la suprafață, pescuitul pe substrat și pescuitul în masa apei.   

În ziua de azi, pescuitul staționar este o ramură a pescuitului sportiv. Mulți însă practică acest hobby din pasiune, pentru relaxare, deși el presupune și multă concentrare. Cei care sunt pescari cu experiență înțeleg deja că a pescui presupune multă atenție asupra momelii specifice, care trebuie să fie de calitate ca să atragă prada.

Pescuitul este un bun remediu pentru tensiunea nervoasă și stres, el ajută la distragerea atenției de la probleme și asta este important într-un moment dificil care îți provoacă multă supărare. 

Studiile cercetătorilor au arătat că timpul petrecut în natură este foarte bun pentru eliminarea stresului, are un impact pozitiv asupra stării mentale, reduce simptomele de anxietate și depresie. 

Sunetele apei au un efect vindecător și includ murmurul râurilor, al valurilor, deci în general sunete din natură, care sunt benefice pentru psihicul uman. Sunetele naturale nu provoacă niciun disconfort mental, din contră ele au o acțiune vindecătoare. 

În timpul pescuitului, te poți relaxa, mai ales dacă nu te supără faptul că uneori nu prinzi nimic, deși ți-ai dorit. Pescuitul are farmecul său în fiecare anotimp, iar aerul proaspăt și revigorant este foarte bun pentru sănătatea organismului. 

Servindu-te de această activitate vei avea un motiv în plus să ieși în weekend din casă, să faci o plimbare pe malul apei, să te bucuri de pescuit, de peisaje minunate și de interacțiunea cu natura. În acest mod îți poți ameliora stresul, scapi de gânduri negative, de angoase  și de stările depresive sau anxioase. Mergând la pescuit faci și un excercițiu aerob, care este bun pentru prevenirea unor probleme de sănătate. La pescuit în natură ai parte și de peisaje superbe, de multe provocări în aer liber, care sunt foarte interesante. 

Scopul principal al oamenilor care merg la pescuit este acela de a interacționa cu natura și de a sta cât mai mult timp la aer curat. Deși uneori locurile de pescuit sunt destul de departe, totuși efortul de a ajunge acolo cu mașina merită, pentru că se obțin multe beneficii pentru sănătate. Acestea includ: aerul proaspăt, ciripitul păsărilor, răcoarea și așa mai departe. 

Plimbările la pescuit în orice perioadă din an sunt un prilej excelent de a te bucura de viață, de natura pe care o descoperi la fiecare pas. 

DailyBusiness
Românii vor plăti rate mai mari. ROBOR a urcat la 5,58% pe an
Spynews
”Ei știu că noi aveam un plan”. Ce mesaj le transmite Adriana Bahmuțeanu copiilor ei. Vedeta luptă în continuare să îi ia acasă, după moartea lui Silviu Prigoană
Bzi.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Fanatik.ro
Care este cel mai bun pământ pentru cactus. Secretul unui florar de top
Capital.ro
Marea actriță a României a MURIT. Viața sa, un adevărat film: Fie iertată și neuitată!
Playtech.ro
Silviu Prigoană și-a făcut singur parastasul de 40 de zile acum 16 ani: ce spun preoții despre acest obicei neobișnuit
DailyBusiness
Se schimbă legislația. Se confiscă plăcuțele de înmatriculare și certificatul mașinii
Adevarul
Povestea tânărului care a ajuns milionar la 24 de ani. De ce a ales să se mute în Dubai: „Oamenii nu mă tratează diferit aici. Sunt un pește mic într-un iaz foarte mare”
wowbiz.ro
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu: "Copiii nu vor să o vadă: «"Știm ce i-ai făcut lui tati»"
Spynews
Imagini de colecție cu Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu în ziua nunții. S-au căsătorit pentru prima dată în 2003
Spynews
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Evz.ro
Klaus Iohannis, pe final de mandat. Se laudă că nu a avut concediu
Ego.ro
Atac la Silviu Prigoană, chiar și după ce a murit! ”L-am blestemat!”
Prosport.ro
FOTO. Fiica lui Ilie Dumitrescu, apariție incendiară!
kanald.ro
„Regina Întunericului” a rupt tăcerea: „Nu și-a dorit..” S-a aflat motivul pentru care Silviu Prigoană a fost înmormântat în secret!
Cancan.ro
Adevăratul motiv pentru care Silviu Prigoană s-a retras din masonerie. Ce înseamnă gradul 33, de fapt
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Mașinile au interzis pe aceste drumuri din România. Decizia se aplică deja de vineri, 15 noiembrie
StirileBZI
Așa trebuie îți reglezi termopanele pe modul de iarnă! Vei avea mai multă căldură
Prosport.ro
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
stirilekanald.ro
Cine e, de fapt, polițistul spânzurat în Valea Nucarilor: Era îmbrăcat în haine civile, nu în uniformă
substantial.ro
Interes ridicat pentru ultimul meci al anului al echipei naționale de fotbal a României
MediaFlux
PENALITĂȚI pentru ROMÂNII care STAU la BLOC! Proprietarii au 30 de ZILE la DISPOZIȚIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
„Povești pierdute” din masacrul din Glencoe, descoperite în timpul săpăturilor arheologice