Pescuitul este un mod excelent de eliminare a stresului

Scopul principal al oamenilor care merg la pescuit este acela de a interacționa cu natura și de a sta cât mai mult timp la aer curat
Filip Stan
08 nov. 2021, 09:32
Pescuitul este un mod excelent de eliminare a stresului
Stresul intens, de lungă durată, ne afectează organismul în multe moduri și poate duce la anumite probleme de sănătate și la scăderea imunității, dar pescuitul îl alungă. Cu cât este mai puternic stresul, cu atât corpul suferă mai tare și capacitatea sa de rezistență scade, de a lupta împotriva virusurilor și bacteriilor.

Pescuitul este un hobby perfect pentru cei care au nevoie de vindecare, de un remediu împotriva stresului, a stărilor de nervi, de anxietate și depresie. Există oameni care se simt foarte fericiți la pescuit, pentru că se pot bucura de natură, de aer curat și de relaxare. Dacă privești pescuitul din acest punct de vedere, înțelegi cât de eficient este în ameliorarea stresului, în funcție de modul în care te-ai simțit atunci când ai fost chiar tu la pescuit. 

Dacă îți place să pescuiești, probabil iubești și natura, adori să-ți petreci timpul liber în aer curat și să ai această activitate distractivă de relaxare. Pescuitul este extrem de benefic pentru sănătatea mintală, mai ales că elimină stresul

Există mai multe moduri în care pescuitul îți poate schimba starea de spirit, însă cel mai popular este pescuitul la feeder. Indiferent de alegere, pescuitul este minunat și îți oferă o perspectivă pozitivă asupra vieții. Cei care practică pescuitul staționar știu deja că acesta este o delectare, el presupune lansarea unor monturi de pescuit în apă și apoi așteptarea trăsăturilor. Se practică pentru prinderea unor specii variate de pești, cum ar fi: știucă, somn, șalău, crap, caras. Prin urmare, monturile fixe sunt și pentru pești pașnici și pentru pești răpitori.  

Producătorii de pescuit au creat echipamente de pescuit la feeder dedicate, care sunt speciale pentru pescuitul staționar, respectiv pentru pescuitul la suprafață, pescuitul pe substrat și pescuitul în masa apei.   

În ziua de azi, pescuitul staționar este o ramură a pescuitului sportiv. Mulți însă practică acest hobby din pasiune, pentru relaxare, deși el presupune și multă concentrare. Cei care sunt pescari cu experiență înțeleg deja că a pescui presupune multă atenție asupra momelii specifice, care trebuie să fie de calitate ca să atragă prada.

Pescuitul este un bun remediu pentru tensiunea nervoasă și stres, el ajută la distragerea atenției de la probleme și asta este important într-un moment dificil care îți provoacă multă supărare. 

Studiile cercetătorilor au arătat că timpul petrecut în natură este foarte bun pentru eliminarea stresului, are un impact pozitiv asupra stării mentale, reduce simptomele de anxietate și depresie. 

Sunetele apei au un efect vindecător și includ murmurul râurilor, al valurilor, deci în general sunete din natură, care sunt benefice pentru psihicul uman. Sunetele naturale nu provoacă niciun disconfort mental, din contră ele au o acțiune vindecătoare. 

În timpul pescuitului, te poți relaxa, mai ales dacă nu te supără faptul că uneori nu prinzi nimic, deși ți-ai dorit. Pescuitul are farmecul său în fiecare anotimp, iar aerul proaspăt și revigorant este foarte bun pentru sănătatea organismului. 

Servindu-te de această activitate vei avea un motiv în plus să ieși în weekend din casă, să faci o plimbare pe malul apei, să te bucuri de pescuit, de peisaje minunate și de interacțiunea cu natura. În acest mod îți poți ameliora stresul, scapi de gânduri negative, de angoase  și de stările depresive sau anxioase. Mergând la pescuit faci și un excercițiu aerob, care este bun pentru prevenirea unor probleme de sănătate. La pescuit în natură ai parte și de peisaje superbe, de multe provocări în aer liber, care sunt foarte interesante. 

Scopul principal al oamenilor care merg la pescuit este acela de a interacționa cu natura și de a sta cât mai mult timp la aer curat. Deși uneori locurile de pescuit sunt destul de departe, totuși efortul de a ajunge acolo cu mașina merită, pentru că se obțin multe beneficii pentru sănătate. Acestea includ: aerul proaspăt, ciripitul păsărilor, răcoarea și așa mai departe. 

Plimbările la pescuit în orice perioadă din an sunt un prilej excelent de a te bucura de viață, de natura pe care o descoperi la fiecare pas. 

DailyBusiness
Capcanele contractelor prin telefon. Cum îți poți pierde banii și liniștea în doar câteva minute!
Spynews
Poliția a reținut primul suspect în cazul crimei de la Bragadiru. Bărbatul este originar din Egipt
Bzi.ro
Probleme mari pentru Delia Matache în vacanța din Asia! Ce a pățit artista
Fanatik.ro
Municipiul din România care s-a dezvoltat spectaculos și unde au început să se mute din ce în ce mai mulți români. Are legături directe pe autostradă mai multe orașe importante din țară
Capital.ro
Călin Georgescu a șocat toată România. Vrea să schimbe granița țării: Va avea graniță la....
Playtech.ro
Noroc uriaș pentru o singură zodie în următorii 10 ani. Schimbările apar chiar din februarie 2025 în viața acestor nativi
DailyBusiness
10.000 de lei cadou pentru românii care stau la casă! Cum poți primi banii cu un simplu dosar
Adevarul
O jucătoare de tenis, numită „pramatie” de comentator după ce le-a arătat fundul spectatorilor la Australian Open
wowbiz.ro
Catinca Roman și fiica ei, Călina, concurente la Asia Express 2025! Cele două participă împreuna în sezonul 8
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
Spynews
Cine este nașa fiicei Iustinei Loghin și a lui Cornel Luchian de la Insula iubirii. Ce relație apropiată este între ei: “Plină de iubire”
Evz.ro
Bijuteria medievală aflată la doar 20 de km de Brașov. Puțini știu de ea
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
kanald.ro
Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață
Cancan.ro
De nerecunoscut! Ce s-a ales de Anna Kournikova și cum a ajuns să arate trupul ei în 2025, la 22 de ani de la retragerea din tenis
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a renunțat! A anunțat el însuși decizia-șoc: Decât suferință...
StirileBZI
Cât sunt taxele pentru serviciile medicale în 2025: Cât dau cei care nu au un loc de muncă sau care lucrează în străinătate
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
stirilekanald.ro
Cine e suspectul reținut în cazul crimei de la Bragadiru. Cum a fost ucisă Marina și ascunsă în cimitirul de mașini
substantial.ro
Nicușor Dan își pregătește campania prezidențială cu un buget estimat de 2-3 milioane euro
MediaFlux
Cine este „Raisa”, femeia de pe TikTok care îl promovează intens pe Călin Georgescu: „Președintele României și comandantul meu suprem”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Umbra lui Elon Musk deasupra democrației europene: ”susține extrema dreaptă în toată Europa” – afirmă Olaf Scholz