În această perioadă este interzis pescuitul în scop comercial, recreativ, sportiv și familiai a oricăror specii de pești sau alte viețuitoare acvatice din zona Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic.
Asociațiile de vânători și pescari sunt dotate cu camere de termoviziune pentru a-i depista mai ușor pe braconieri. Voluntarii unei asociații diin Sibiu, împreună cu polițiștii au reușit să-i prindă în flagrant delict pe doi pescari. Le-au fost confiscate 150 de kilograme de pește, din speciile somn, plătică și biban.
„Se interzice pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în fluviul Dunărea în zona care constituie frontieră de stat cu Republica Bulgaria, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie-7 iunie inclusiv.
Se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie-7 iunie inclusiv”, se arată într-un comunicat oficial.
„Faptele de Braconaj constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an şi 3 ani. Sancțiunea include confiscarea uneltelor, ambarcaţiunilor de pescuit, mijloacelor de transport, armelor de foc şi altor bunuri care au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor. Mai mult decât atât, bunurile rezultate din săvârşirea infracţiunilor şi contravenţiilor, constând în peşte, icre, alte vieţuitoare şi produse acvatice, sunt, de asemenea, confiscate urmând să fie valorificate în condițiile legii, contravaloarea făcându-se venit la bugetul de stat”, a declarat Marioara Artemis Gătej, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu.