Peste 1.600 de persoane au murit în accidente în România în primele 11 luni ale anului. Principala cauză, indisciplina pietonală

În primele 11 luni ale anului 2018, peste 1.600 de persoane au murit în accidente rutiere în toată țara. Cele mai multe accidente s-au petrecut în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, informează IGPR. La nivelul Capitalei, 50 de persoane au murit în evenimente rutiere.
Iulian Tudor
24 dec. 2018, 12:23
Peste 1.600 de persoane au murit în accidente în România în primele 11 luni ale anului. Principala cauză, indisciplina pietonală

În primele 11 luni ale anului 2018, la nivel național, s-au produs 7.771 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 1.685 persoane, rănirea gravă a 7.365 de persoane și rănirea ușoară a altor 3.131, se arată într-un răspuns al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), scrie zdi.ro.

Principala cauză care a dat naștere evenimentelor rutiere a fost indisciplina pietonală, din acest motiv producându-se 1.428 de accidente soldate cu 391 de persoane decedate și alte 1.050 rănite grav.

Citeşte şi Accident horror în China, 22 de morţi, zeci de răniţi şi 50 de camioane carbonizate

Pe locul doi s-a situat neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, fiind înregistrate 1.368 de accidente, soldate cu decesul a 194 de persoane și rănirea gravă a 1.310 persoane.

Cea de-a treia cauză generatoare de accidente a fost viteza excesivă, fiind înregistrate 1.327 de accidente, soldate cu decesul a 357 de persoane și rănirea gravă a 1.408 persoane, informează IGPR.

„Cele mai multe accidente grave de circulație s-au produs în zilele de sâmbătă (1.175), vineri (1.168) și duminică (1.149). Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în intervale orare 16:00-20:00 (2.118) și 12:00-16:00 (1.837)”, arată Poliția Română.

Pentru nerespectarea normelor de circulație rutieră, în primele 11 luni ale anului, polițiștii au aplicat 1.802.070 sancțiuni contravenționale și au fost reținute 158.819 permise de conducere.

La nivelul municipiului București, „în primele 11 luni ale anului 2018, au fost înregistrate 506 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 50 de persoane, rănirea gravă a 465 persoane și rănirea ușoară a 108 persoane”, se arată într-un răspuns al Direcției Generale de Poliție Rutieră.

În topul cauzelor generatoare de accidente rutiere, s-au plasat în această perioadă, traversarea neregulamentară, neacordarea de prioritate pietonilor și neacordarea de prioritate vehiculelor.

„Un număr ridicat de accidente rutiere grave au fost înregistrate pe Șos. Mihai Bravu, Bd. Iuliu Maniu, Bd. Basarabia, Șos. Olteniței, Drumul Taberei, Șos. Colentina, Șos. Alexandria, Spl. Independenței. Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în intervalul orar 10.00- 17.00, dar și în zilele de joi”, precizează Poliția Capitalei.

Drept urmare, polițiștii au aplicat 169.900 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea regimului rutier, au fost reținute 20.900 de permise de conducere, în cele mai multe situații ca urmare a faptului că șoferii nu au acordat prioritate pietonilor, au trecut pe culoarea roșie a semaforului sau au depășit limita legală de viteză.

Totodată, în primele 11 luni ale anului 2018, polițiștii au înregistrat 538 de dosare penale și au aplicat 704 sancțiuni pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Spynews
„Nu am avut timp să fim iubit și iubită”. Fosta logodnică a lui Adrian Minune Jr. face lumină după despărțirea de fiul manelistului. Au fost împreună 9 luni și plănuiau să facă nunta anul viitor
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru se căsătoresc! Horia Brenciu a spus tot!
Fanatik.ro
Monumentul din România dedicat dacilor. E la marginea unui drum important, mulți au trecut pe lângă el fără să știe ce simbolizează
Capital.ro
Ordinul UE care intră în vigoare în toate statele. România e obligată. Se aplică din 1 ianuarie
Playtech.ro
Angela Gheorghiu, UMILITĂ și HUIDUITĂ la un concert. Ce a pățit faimoasa soprană
DailyBusiness
Bani mai mulţi pentru români! Când intră pe card prima
Adevarul
Putin vrea să vină în Turcia însoțit de propriile sale avioane de luptă. Erdogan l-a refuzat
Spynews
Mai există șanse de împăcare între Yamato Zaharia și Ema Karter?! Luptătorul, dispus să accepte că ea este actriță în filmele pentru adulți
Spynews
Modul brutal în care au fost ucise Denisa și Delia, în Constanța. Ce s-a descoperit după necropsie. Cum ar fi acționat ”Șacalul”
Evz.ro
Pensiile recalculate greșit. Se mai dau banii? Anunțul oficial
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Ce mesaj i-a transmis soacra Anei Maria Vasiliu nurorii sale, chiar înainte să fie găsită fără suflare. Ți se face pielea de găină! 😲
Playsport.ro
Cea mai frumoasă sportivă din România s-a retras la 29 de ani și are un job cu totul neobișnuit. Din ce face bani
kanald.ro
Ce arată necropsiile în cazul tinerelor ucise de „Șacalul”. Denisa și Delia au avut parte de o moarte cumplită
Capital.ro
Simona Halep, în culmea fericirii. Imaginea postată de sportivă: ,,Împlinită ești”(FOTO)
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas
substantial.ro
România avansează în atragerea fondurilor europene: Proiecte suplimentare de finanțare aprobate
MediaFlux
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! S-a aflat după DEZBATERE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...