Informaţia apare într-un document anexat ordonanţei de urgenţă privind protecţia angajaţilor disponibilizaţi, aprobată recent de Guvern, discutat şi în Comisia pentru Muncă de la Senat.
„Comisia pentru muncă a avut în atenţie, în mod deosebit, Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare care stabileşte principalele măsuri de protecţie socială de care beneficiază persoanele disponibilizate prin concediere colective. Astfel, s-a estimat că, în urma aplicării planurilor de disponibilizare din cadrul societăţilor naţionale, regiilor autonome, companiilor naţionale şi societăţilor comerciale cu capital majoritar de stat, precum şi a societăţilor comerciale şi a regiilor autonome subordonate autorităţilor administraţiei publice locale, numărul beneficiarilor acestor măsuri de protecţie va fi în jur de 10.500 de persoane”, se arată în comunicatul Comisiei.
„Pe lângă indemnizaţia de şomaj, angajaţii vor primi şi un venit lunar de completare care în funcţie de vechimea angajatului în sistem este între 12 şi 24 de luni. Acest venit lunar de completare este defapt diferenţa între câştigul salarial individual net din ultimele trei luni de zile înainte de concediere şi nivelul indemnizaţiei de şomaj„, a declarat ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.