„Pentru eliminarea ramurilor uscate din arborii situați pe raza municipiului București, s-a dat avizul de eliminare pentru toți arborii care au ramuri uscate. Mai mult, s-a solicitat colegilor de la ADP-urile de sector și de la ALPAB să inventarieze și arborii uscați situați pe raza spațiilor verzi pe care le administrează, urmând să emitem și pentru aceștia aviz de defrișare — bineînțeles — cu o fișă a arborelui în spate, inclusiv fotografia arborelui, să se dovedească faptul că este uscat. Pentru arborii de pe Kiseleff, din câte îmi aduc aminte, sunt peste 70 de arbori avizați pentru defrișare, arbori uscați în proporție de 100%. La fel și pentru parcul Cișmigiu: există un aviz de defrișare a arborilor uscați 100% — peste 35 de arbori„, a precizat Oana Grigore, potivit Agerpres.
Oana Grigore a menționat că au fost necesare intervenții și în Parcul IOR, deoarece au existat arbori care s-au prăbușit peste bănci.
„Mai mult, plopii, care sunt arbori cu lemn de esență moale, când ajung la o vârstă de peste 30 de ani, sub greutatea frunzelor și a fenomenelor meteo, riscă să se prăbușească. Poate că în acest sens ar trebui să gândim și o strategie de eliminare treptată a plopilor din oraș”, a spus ea.