Protestatarii fluieră din vuvuzele, scandează lozinci precum „Vrem să muncim jos la metrou” sau „Hoţii!” şi poartă pancarde pe care se poate citi: „Când metroul este curat, este şi civilizat”, „Când metroul e jegos, e precum marele boss” sau „Hai Romprest-ul”.
„La acţiunea de pichetare de astăzi (marţi – n.r.) participă peste 120 de angajaţi ai Romprest. Dintre aceştia, un număr de 51 sunt foşti salariaţi Metrorex, externalizaţi în anul 2003, oameni care au o activitate la metrou de peste 30 de ani. Din cauza deciziei unilaterale a directorului general Metrorex, Aurel Radu, de a încredinţa fără licitaţie activitatea de salubrizare de la metrou unei firme de catering cu maximum 30 de angajaţi, din data de 17 aprilie există riscul instaurării unei stări de mizerie de neconceput în staţiile de metrou”, a declarat Ghiţă Nichifor, şef departament organizare în cadrul Federaţiei ATU România.
Potrivit acestuia, o delegaţie a protestatarilor a depus deja o listă de revendicări la registratura Ministerului Transporturilor.
„Solicităm atât directorului general al Metrorex, Aurel Radu, cât şi ministrului transporturilor, Dan Şova, să ia măsurile necesare şi să împiedice disponibilizarea celor 300 de angajaţi Romprest. Dacă îşi pierd locurile de muncă, aceşti oameni nu vor mai avea cum să-şi câştige pâinea, iar în plus curăţenia din cele 51 de staţii de metrou bucureştene va lăsa de dorit. O firmă de catering cu 30 de angajaţi nu poate asigura o salubrizare corespunzătoare, în condiţiile în care numai staţia de metrou Păcii are o suprafaţă de 60.000 metri pătraţi”, a mai spus Ghiţă Nichifor.
Conform calendarului de proteste, acţiunea de pichetare de marţi este programată să se încheie la ora 15.00, urmând să fie reluată miercuri, 16 aprilie, între orele 13.00 – 15.00.
Citeşte şi Sindicaliştii de la metrou pichetează Ministerul Transporturilor