Contractul pentru executarea lucrărilor pentru amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca şi Tei va fi încheiat în urma organizării unei licitaţii deschise şi va putea avea forma unei asocieri de mai multe firme.
Valoarea estimată a contractului este de 64.212.386, 21 de lei (aproximativ 14.593.724,13 de euro) fără TVA, se precizează în anunţ.
Potrivit anunţului, în cadrul acestui circuit gândit ca un proiect unitar se vor construi porturi (debarcadere) începând cu insula Bordei, precum şi alte obiective de infrastructură turistică, şi se vor realiza, printre altele, lucrări de decolmatare a lacurilor Floreasca şi Tei, dar şi de reabilitare a apărărilor de mal, urmând să fie realizate, de asemenea, amfiteatrele Floreasca şi Tei.
Citeşte şi: Circa 80 de şantiere, deschise în Bucureşti în prezent. Află câte vor fi finalizate până la sfârşitul anului
Contractul, finaţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, va avea durata de 17 luni începând de la data atribuirii. Potrivit Mediafax, lucrările vor fi atribuite firmei care va oferi preţul cel mai scăzut, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare fiind 28 noiembrie, ora 10.00.
Licitaţia va fi organizată la sediul Primăriei Capitalei, ofertele primite urmând să fie deschise în 28 noiembrie, la ora 12.00.
La jumătatea lunii februarie, primarul Sorin Oprescu şi vicepremierul Liviu Dragnea au semnat contractul de finanţare a proiectului ce presupune amenajarea unui circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei care va include porturi turistice, debarcadere, piscine, dar şi săli pentru activităţi culturale şi agrement.
Proiectul, realizat prin Programul Operaţional Regional – Axa prioritară 5, costă 88.355.487,98 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 23.519.736,61 lei, Primăria Capitalei urmând să asigure restul bugetului necesar.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara atunci că „acest proiect reprezintă un segment din cei 60 de kilometri din salba de lacuri a Capitalei, de la Străuleşti la Pantelimon, respectiv un segment de mijloc care presupune mai puţini bani pentru amenajare”, explicând că se va pleca din Herăstrău, prin ecluză, în Parcul Bordei, respectiv Lacul Bordei, apoi în Lacul Floreasca şi se va ajunge în Lacul Tei.
În cadrul acestui proiect, vor fi amenajate şase porturi turistice, 12 debarcadere pentru ambarcaţiunile mici de agrement şi ambarcaţiunile turistice, două amfiteatre cu câte 240 de locuri fiecare şi o sală polifuncţională cu o capacitate de 360 de locuri şi o suprafaţă de 260 metri pătraţi, dar şi trei piscine destinate agrementului şi trei pavilioane pentru activităţi culturale şi agrement. Totodată vor fi realizaţi aproximativ patru kilometri de piste pentru biciclişti de-a lungul malurilor, dar şi aproximativ o sută de locuri de muncă.
Citeşte şi: Primăria Capitalei a obţinut certificatul de urbanism pentru construirea Academiei de Tenis