Românii interesați să lucreze în Spațiul Economic European pot opta pentru Spania, unde angajatorii oferă cele mai multe locuri de muncă — 801, la fel ca săptămâna precedentă, însă 800 sunt pentru muncitori necalificați în agricultură și un loc pentru un maseur.
În Slovacia sunt disponibile 330 locuri de muncă, din care 150 pentru asamblori de mașini și echipamente mecanice și 150 pentru muncitori necalificați în industria automobilelor, etc.
În Republica Cehă, angajatorii oferă pentru români 195 de locuri de muncă, din care 50 pentru lucrători în producție (asamblarea aparatelor de aer condiționat), 50 operatori și 50 șoferi transport marfă internațional, etc., iar în Suedia se pot ocupa 130 de locuri de muncă, respectiv 20 femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 medici generaliști, 10 dezvoltatori software.
Angajatorii din Germania oferă 116 locuri de muncă pentru românii care vor să lucreze ca asistenți medicali generaliști (50 locuri), operatori mașini și centrale (20 locuri), șoferi de TIR (15 locuri) și agenți de pază (10 locuri), etc., cei din Ungaria au disponibile 50 de locuri de muncă pentru operatori la asamblarea panourilor electrice, iar cei din Marea Britanie — 35 locuri de muncă pentru 25 de îngrijitori persoane și 10 asistenți medicali.
În Norvegia pot ajunge 22 de români care vor să lucreze ca și dulgheri și dulgheri/parchetari, unde sunt oferite câte șase locuri pentru fiecare categorie, dar și două locuri pentru tinichigii, în Belgia sunt patru locuri de muncă: doi infirmieri/asistenți medicali și doi directori audit, în Polonia sunt trei locuri de muncă pentru lăcătuși-sudori, iar în Austria, un singur loc de muncă pentru asistent proiect.
Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele precum și informații suplimentare cu privire la angajatori, domeniu de activitate, condiții de ocupare a posturilor, condiții de muncă și salarizare accesând portalul EURES național, www.eures.anofm.ro.