Din totalul de 163.743 de solicitări, 130.950 sunt pentru copiii care împlinesc 6 ani înainte de 1 septembrie 2013, iar 32.950 pentru copiii care împlinesc 6 ani începând cu 1 septembrie 2013, potrivit datelor de la Ministerul Educaţiei.
6.585 de cereri au fost completate online, pe formularul disponibil pe site-ul MEN, www.edu.ro, la secţiunea „Înscrierea în învăţământul primar”. Dintre cele 6.585 de formulare, 6.059 au fost validate la secretariatele unităţilor de învăţământ unde părinţii au aplicat.
Afişarea listei copiilor înscrişi în prima etapă se va face în data de 29 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, pe site-urile şcolilor, acolo unde acestea există, şi a inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti.
Cea de-a doua etapă de înscriere se desfăşoară în perioada 8-17 mai şi este destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă. Lista finală va fi publică în data de 24 mai.
Cele mai căutate şcoli din Capitală:
Cele mai căutate şcoli din Cluj:
Cele mai căutate şcoli din Iaşi:
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a declarat, luni, că speră ca ponderea celor pentru care nu se va identifica nicio soluţie în prima etapă de înscrieri să fie mică, şcolile şi inspectoratele având o misiune grea în săptămâna de evaluare a cererilor.
„Sper ca ponderea celor pentru care nu se va identifica nicio soluţie în prima etapă de înscrieri, în clasa I şi pregătitoare să fie mică, chiar zero. Evident că presiunea cea mai mare este în Bucureşti. Dar înscrierile au decurs foarte bine, dacă numai la clasa pregătitoare au fost 163.743 cereri, în prima etapă„, a mai spus ministrul Pricopie.
El a mai declarat că, în acest an, au fost simplificate procedurile pentru părinţi, dar greul abia începe pentru şcoli şi inspectorate. „Încercăm să dăm soluţii la prima opţiune. De marţi, inspectoratele şcolare şi şcolile, prin consiliile de administraţie vor analiza cererile, pentru a gasi soluţii fiecărui caz în parte. Apoi, inspectoratele vor valida rezultatele. Vor fi date şi aprobări pentru suplimentări de locuri, dar numai acolo unde spaţiile permit, fără supraaglomerarea unităţilor”, a mai spus Remus Pricopie.