Peste 17.500 kg de deşeuri electrice şi electronice, colectate în sectorul 6 al Capitalei

Peste 17.500 kg DEEE au fost colectate responsabil în cele patru acţiuni ale proiectului realizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 6 al Capitalei, în cadrul campaniei “Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare”
Romania TV
25 oct. 2011, 17:25
Peste 17.500 kg de deşeuri electrice şi electronice, colectate în sectorul 6 al Capitalei

Română pentru Reciclare – RoRec şi Primăria Sectorului 6, alături de partenerul Hotpoint, anunţă rezultatele finale ale proiectului demarat la începutul lunii octombrie. În cele patru acţiuni de colectare de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) din cadrul campaniei “Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare” derulate în Sectorul 6, au fost colectate peste 17,5 tone DEEE.

777 de cetăţeni din Sectorul 6 au arătat că sunt responsonabili, aducând la punctele fixe şi mobile nu mai puţin de 17.500 de kilograme DEEE în cele patru weekenduri de campanie. Toţi deponenţii au fost înscrişi la tombola finală, cu premii constând în aparate electrocasnice oferite de Hotpoint.

La marea tombolă finală, din 24 octombrie, au fost desemnaţi cei 12 fericiţi câştigători Astfel, au primit câte un aragaz Vasile Gheorghe, Ileana Niţoi, Gheorghe Manolache şi Anghel Buturugă. Alina Aroşculesei, Carmen Şerban, Vladimir Ismailciuc şi Manuela Breabăn au fost premiaţi cu câte o maşină de spălat. Câştigători celor patru combine frigorifice oferite de Hotpoint au fost desemnaţi Merve Bulbul, Floarea Petre, Victor Toma şi Marinela Mazilu.

Nu în ultimul rând, alţi zece cetăţeni responsabili au fost premiaţi cu premii promiţionale Hotpoint: Nicolae Sapaidon, Ana Maria Andras, Adrian Vlad, Cătălin Bogza, Elena Vlad, Ecaterina Dumitru, Alexandru Lăzărescu, Eugen Cristea, Sorin Dima şi Tatiana Stancu.

“Ne bucură foarte mult implicarea autorităţilor locale în acţiunile de colectare organizate de Asociaţia RoRec. Interesul acordat de Primăria Sectorului 6 reprezintă un pas important în demersul nostru de promovare a conştientizării importanţei unui mediu curat, nepoluat. De asemenea, suntem încântaţi că cetăţenii Sectorului 6 nu ne-au dezamăgit şi au colectat peste 17 tone DEEE în doar patru acţiuni”, a declarat Liviu Popeneciu, preşedintele Asociaţiei RoRec.

“Inovația în tehnologie trebuie să fie în permanență dublată de inovația în ceea ce privește limitarea impactului negativ asupra mediului. Astfel de parteneriate cu asociații non-profit și cu autoritățile locale reprezintă o prioritate pentru Hotpoint deoarece ne dorim să ne implicăm activ în educarea publicului privind reciclarea, precum  și alegerea electrocasnicelor care asigură un consum scăzut de energie”, a declarat Giuseppe Parma, CEO Hotpoint.

“Încrederea pe care oamenii au investit-o în noi nu ne va lăsa niciodată să uităm care este rolul nostru şi ce trebuie să facem pentru Sectorul 6. Prin parteneriatul cu Asociaţia RoRec, le facilităm locuitorilor din sectorul 6 accesul la un spaţiu public curat şi la o viaţă mai bună, printr-un sistem prin care echipamentele electrice şi electronice colectate vor ajunge la instalaţiile de reciclare, unde vor fi procesate în conformitate cu standardele europene”, a declarat Primarul Sectorului 6, Cristian Constantin Poteraş.

Timp de 4 săptămâni, începînd cu weekend-ul cu 1 octombrie, cetăţenii din Sectorul 6 au beneficiat de asistenţă la debarasarea de DEEE din locuinţele lor de către echipe de colectare, în cursul unor acţiuni desfăşurate în trei zone: Militari, Drumul Taberei şi Crângaşi. În fiecare zi de sâmbătă, în zona activă pentru colectare, au funcţionat puncte fixe de colectare, unde cetăţenii au putut să aducă deşeurile, iar echipajele mobile vor merge la domicilii pe baza de comandă, pentru degajarea aparaturii grele sau voluminoase.

Parteneriatul dintre Asociatia RoRec şi Primăria Sectorului 6 este cu atât mai important cu cât ţinta de colectare impusă de Uniunea Europeană statelor membre este de 4 kg/cap de locuitor în fiecare an, iar România are o rată de colectare de doar 1,0-1,5 kilograme/cap de locuitor în ultimii ani. Prin colectarea selectivă, sunt eliminate riscurile ca anumite componente toxice – precum metale grele sau gaze periculoase – din aceste echipamente să ajungă în aer, sol sau apă şi să polueze mediul. Totodată, prin reciclarea corectă, se pot obţine materii prime secundare, protejând astfel resursele naturale.

Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea de materii prime în sectorul economic.

DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Spynews
Mutare neașteptată în scandalul dintre urmăritul internațional Horațiu Potra și fosta soție / Miza: averea de milioane!
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Satul care a devenit o destinație turistică foarte căutată. Se datorează totul acestor animale
Capital.ro
TAXĂ nouă în România. O achită toți cetățenii. NU se poate evita plata: Avem o strategie
Playtech.ro
Actul care trebuie ridicat de pensionari până pe 15 aprilie dacă vor să ia ajutorul de la stat. E un mare beneficiu
DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Adevarul
Tarifele impuse de Trump declanșează o vânzare masivă a obligațiunilor americane. China vinde datoria SUA? Panica se extinde pe piețe
wowbiz.ro
Natallia, o tânără gravidă de 28 de ani, a apelat la ajutorul ChatGPT atunci când s-a simțit rău. Ce se întâmpla, de fapt, cu aceasta?!
Spynews
Documente-bombă! Cum a încercat Honorius Prigoană să-și execute tatăl mort! Un singur detaliu i-a scăpat
Spynews
Când urmează să nască soția lui Adrian Velea. Prezentatorul de la Acces Direct și partenera lui vor deveni părinți de băiețel
Evz.ro
Taxa pe câine, într-un oraș din România. Locuitorii sunt foc și pară
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
kanald.ro
O fetiță de 10 ani a murit în urma unui incendiu devastator la o școală de gătit, în Singapore
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Se schimbă legea peste tot în România. Primăriile trebuie să decidă. Mircea Fechet: Suntem obligaţi!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă din lume, care a făcut o avere impresionantă, a luat decizia să se retragă. Cum va arăta viața ei
stirilekanald.ro
Detalii terifiante din vila în care românca Andreea Mottram a fost ucisă de fiica adoptată. Ce a găsit soțul româncei: În jurnal scria negru pe alb cât își detesta mama
Petre Măgurean, fost jucător și antrenor de baschet, a murit la 67 de ani, cu doar două zile înainte de ziua de naștere: „A cucerit medaliile de bronz în Divizia A”
MediaFlux
Răsturnare de situație la prezidențiale! Anunț privind retragerea din cursă
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Victor Ponta: omul care ”a salvat Belgradul” în urma unei ședințe secrete a Guvernului! ”A plagiat, dar a și inundat” – remarcă Cristian Preda