Peste 20 de membri ai unei grupări de şantaj, trafic de droguri şi de persoane, audiaţi la Braşov

Peste 20 de membri ai unei grupări cunoscute ca având manifestări extrem de violente, suspectaţi că cereau "taxă de protecţie", că au adus droguri din Italia şi că au obligat mai multe tinere, unele minore, să se prostitueze, au fost ridicaţi în urma unor percheziţii. Aceştia au fost audiaţi la DIICOT Braşov.
Iulian Tudor
07 aug. 2013, 11:56
Peste 20 de membri ai unei grupări de şantaj, trafic de droguri şi de persoane, audiaţi la Braşov

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov, în colaborare cu ofiţeri ai IPJ Braşov, BCCO Braşov, Mureş, Ploieşti, Piteşti şi Constanţa, precum şi cu Jandarmeria Braşov, au făcut, miercuri, 30 de percheziţii la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale suspectate de şantaj, trafic de droguri şi trafic de persoane.

La finalul percheziţiilor, la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov vor fi audiate 25 de persoane, urmând ca procurorii să stabilească dacă acestea vor fi reţinute.

Membrii grupării au fost monitorizaţi din martie până în iulie, anchetatorii stabilind modului în care aceştia au acţionat.

„Există suspiciunea rezonabilă că, în intervalul 2010 – 2013, liderii grupării au atras în activităţile infracţionale persoane aflate în anturajul lor sau chiar membri de familie şi au reuşit să creeze în plan local un pol de influenţă infracţională ce a generat în comunitatea locală o stare de temere şi nelinişte socială, în contextul în care atât liderii cât şi aderenţii erau cunoscuţi ca având manifestări extrem de violente”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Potrivit procurorilor, la grupare au aderat 16 persoane, iar unul dintre învinuiţi „nu a avut rezerve” în a se implica în acţiunile de ameninţare şi violenţă exercitate asupra persoanelor cărora li se percepea „taxă de protecţie” sau care erau obligate să ofere gratuit diferite servicii.

Procurorii au stabilit că o parte a grupării s-a ocupat de aducerea în România a substanţe stupefiante, care au fost ulterior distribuite unor clienţi din mai multe judeţe.

„Drogurile au fost achiziţionate de suspecţi în principal din Italia şi introduse în ţară fie de către aceştia, cu autoturismele ce le aparţineau sau autocarele societăţilor ce efectuează transport internaţional, fie de membrii familiilor lor sau ale altor persoane aflate în acelaşi anturaj. Pe teritoriul Italiei ar fi beneficiat de sprijinul altor persoane care înlesneau achiziţionarea drogurilor”, a precizat DIICOT.

Totodată, anchetatorii au stabilit că membrii grupării, personal sau prin intermediul altor persoane care urmează să fie identificate, au racolat tinere, unele dintre ele minore, pe care le-au determinat, prin inducere în eroare, ameninţare şi violenţă, să se prostitueze în folosul lor, atât în ţară, în municipiul Făgăraş, cât şi în străinătate, în Elveţia, Germania şi Italia.

„De asemenea s-au conturat indicii că unii dintre învinuiţi s-au implicat în activităţile de atragere a clienţilor (uneori prin reţelele de socializare, în special (Facebook) şi colectare a sumelor de bani provenite din prostituţie, sau au avut cunoştinţă de activităţi similare desfăşurate de alţi membri ai grupării”, au mai arătat procurorii.

În acest caz, suportul tehnic şi logistic a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

Citeşte şi Descinderi la traficanţii de droguri: Zeci de oameni reţinuţi şi kilograme de stupefiante confiscate

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'