Aproximativ o sută dintre protestatari au fost primiţi de vicepreşedintele CJ Suceava Ilie Niţă, iar o delegaţie de cinci protestatari a discutat cu prefectul Constantin Harasim, în timp ce alţi circa o sută de protestatari au rămas în afara Palatului Administrativ, scrie Mediafax.
Comercianţii din bazar i-au spus vicepreşedintelui CJ Suceava că afacerile lor sunt afectate puternic de decizia de închidere a centrului comercial, mai ales că este înaintea sărbătorilor de iarnă şi că s-au aprovizionat cu mărfuri specifice, pe care nu le vor mai putea vinde, şi au acuzat interese ascunse ca bazarul să fie închis în această perioadă. Mai mult, alţi comercianţi au spus că funcţionează de multă vreme în acest centru comercial şi au plătit taxe şi impozite, dar şi chirii lunare de circa 10 dolari/metru pătrat, iar peste noapte s-a decis să li se închidă afacerile din motive care nu ţin de ei.
Aceştia au acuzat că Primăria Suceava a încheiat contracte pentru aplasarea de chioşcuri în zone din bazar care acum trebuie eliberate pentru realizarea căilor de acces ale echipelor de pompieri, iar acum Primăria le cere comercianţilor care au chioşcuri în alte zone să îi convingă pe cei care trebuie să se mute, generând astfel conflicte între comercianţi.
Miercuri, în urma unui asemenea conflict, unei femei i s-a făcut rău, iar echipajul de pe ambulanţa care a sosit a fost nevoit să sară gardul în bazar pentru că nu s-a acceptat deschiderea porţilor pentru intrarea ambulanţei.
Vicepreşedintele CJ Suceava Ilie Niţă a spus că înţelege toate problemele comercianţilor şi că le va asigura sprijinul necesar, dar, când a fost întrebat în ce constă acesta, nu a putut răspunde.
Citeşte şi Lacăte şi sigilii pe Bazarul Suceava: Proteste în stradă