Peste 200 de copii sunt în evidenţele Spitalului Judeţean Constanţa cu diverse boli oncologice

Spitalul Judeţean Constanţa are în evidenţe 230 de pacienţi, cu vârste de până la 18 ani, cu diverse afecţiuni oncologice, predominante fiind leucemiile, tumorile cerebrale şi limfoamele. Anul trecut, au fost diagnosticate încă 21 de cazuri noi, iar de la începutul acestui an, două.
Alina Costache
15 feb. 2018, 19:26
Peste 200 de copii sunt în evidenţele Spitalului Judeţean Constanţa cu diverse boli oncologice

Adriana Apostol, singurul medic oncopediatru din Constanţa, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe susţinute la Spitalul Judeţean, că în cadrul comparimentului de Hemato-oncologie din cadrul unităţii medicale sunt în evidenţă 230 de copii.

„În prezent, avem 230 de copii, care sunt în evidenţă cu diferite boli oncologice. Copilul face aproape aceleaşi boli ca şi adultul, cele mai frecvente fiind leucemiile, care rămân pe primul loc de ani de zile, pe locul doi au venit tumorile cerebrale, erau pe locul trei acum câţiva ani şi pe locul trei – cancerele ţesutului limfatic sau limfoamele. La adolescenţi situaţia se schimbă puţin, creşte numărul de tumori osoase, tumori cerebrale. Sunt oase în creştere, sunt copii care folosesc mult celularele şi tehnologia modernă, probabil aceasta este una din cauze în care nu regăsim aceeaşi frecvenţă şi la copilul mai mic”, a explicat Adriana Apostol.

Medicul a mai spus că din 2014, de când a început activitatea acestui compartiment, a fost întocmit şi un registru pentru a se cunoaşte numărul de cazuri noi care apar în fiecare an.

„În 2014 am avut 24 de cazuri noi, în 2015 am avut 10, în 2016 am avut un record de 30 de copii de cazuri noi de cancer şi în 2017 – 21 de copii. Anul acesta, suntem în februarie şi avem deja doi copii noi înscrişi. Înseamnă cam doi copii pe lună cazuri noi bolnavi de cancer, ceea ce este enorm”, a precizat Adriana Apostol.

Medicul oncopediatru spune că nu ştie care este cauza exactă a cancerului, dar ereditatea, alimentele cu diverse substanţe, tehnologia modernă şi poluarea sunt factori care pot favoriza apariţia bolii.

„Nu ştim care este cauza exactă a cancerului, dar genetica sau ereditatea este pe primul plan şi această genetică şi defectele genetice întâlnindu-se într-un mediu în care avem alimente în care se bagă substanţe care ne pot modifica genetic, atâta timp cât avem această tehnologie, telefoane celulare, ecrane luminoase şi atâta timp cât avem această poluare în unele oraşe, întâlnirea acesta poate fi fatală pentru mulţi copii”, a menţionat Adriana Apostol.

În ţară, 500 de copii sunt diagnosticaţi anual, cu boli oncologice iar la nivel mondial, statisticile indică 5.500 cazuri pe an.

Citeşte şi Camere pentru citostatice pot fi implantate gratuit pacienţilor cu afecţiuni oncologice, la Spitalul Judeţean Constanţa

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Horoscop rune 19-25 august 2024. Mihai Voropchievici anunță o mare surpriză pentru Gemeni
Capital.ro
Ultimele informații despre Florin Piersic. Cum se simte marele actor
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Pregătirea conservelor de toamnă. Cum eviți formarea mucegaiului în borcanul cu zacuscă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Un milion de români pot fi chemați în armată. Bărbații cu vârste între 20 și 35 de ani sunt obligați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Spania permite Ucrainei să decidă cum și când să folosească echipamentele furnizate
MediaFlux
RĂSTURNARE în TENTATIVA de ASASINAT a lui TRUMP! S-A AFLAT ACUM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...