Un bilanţ precedent al OMS anunţa cel puţin 200 de morţi la data de 28 mai. Între 29 mai şi 1 iunie, în Guineea s-au înregistrat 21 de noi decese legate de epidemie, a precizat OMS, potrivit ultimului său bilanţ de miercuri. Preşedintele statului african Guineea, Alpha Condé, declara în aprilie la Geneva că situaţie este sub control. Dar în timp ce numărul bolnavilor pare să scadă, noi cazuri au fost semnalate în Guineea şi în Sierra Leone.
În Sierra Leone, epidemia a ucis şase persoane din cele 79 de cazuri suspecte. În Liberia, au fost înregistraţi 12 morţi. Virusul a afectat deja peste 300 de persoane în Africa de Vest, a anunţat miercuri organizaţia Medici Fără Frontiere (MSF).
Virusul Ebola, descoperit în 1976 în Republica Democratică Congo (fostul Zair), se transmite la om de la animale sălbatice şi de la om la om prin contact direct.
Febra Ebola, deseori mortală, se manifestă prin hemoragii, vărsături şi diaree. Şansele de supravieţuire a bolnavilor cresc dacă aceştia se hidratează.