„În ceea ce priveşte siguranţa la frontierele României, volumul de muncă din primul semestru al anului 2016 a fost unul consistent – peste 25 de milioane de cetăţeni şi peste 7 milioane de mijloace de transport au tranzitat frontierele, fapt ce a necesitat un efort semnificativ, precum şi numeroase resurse suplimentare”, transmite Ministerul Afacerilor Interne printr-un comunicat de presă.
„Aniversarea Zilei Poliţiei de Frontieră este un moment semnificativ în istoria instituţională a uneia dintre cele mai importante arme ale Ministerului Afacerilor Interne. Poliţia de Frontieră Română, ca şi celelalte componente ale sistemului de ordine şi siguranţă publică, a evoluat permanent în raport cu realităţile sociale şi de securitate ale României şi a reuşit să facă faţă cu succes provocărilor instituţionale interne, dar şi a celor externe. Pe lângă aceste misiuni în parteneriat cu agenţiile europene, Poliţia de Frontieră Română gestionează peste 2.000 de kilometri din frontiera externă a Uniunii Europene, context în care responsabilitatea dumneavoastră este una foarte mare, care vizează întreg spaţiul european”, le-a transmit ministrul Petre Tobă angajaţilor Poliţiei de Frontieră.
La 24 Iulie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza semna Decretul prin care se realiza unirea corpurilor grănicereşti „de dincoace şi dincolo de Milcov”, moment ce a devenit reper istoric şi moment de recunoaştere a identităţii instituţionale a Poliţiei de Frontieră Române.
Citeşte şi Românca dispărută în Nepal, găsită moartă într-un râu