Peste 250 de focare COVID-19 în spitalele din România

259 de focare de COVID-19 se înregistrează în acest moment în spitalele din România, a anunțat Ministerul Sănătății. Numărul este dublu faţă de cel anunţat în urmă cu şase zile.
Alina Andrei
31 ian. 2022, 16:02
Peste 250 de focare COVID-19 în spitalele din România

Numărul focarelor COVID-19 în spitalele din România s-a dublat în ultimele şase zile. Potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii, la sfârșitul zilei de duminică erau înregistrate 259 focare active COVID-19 în spitale şi alte unităţi cu specific medical.

Mai mult, au fost înregistrate 3.105 cazuri de infectare COVID-19 în rândul personalului medical și al pacienților internați inițial cu alte afecțiuni.

Citeşte şi: Spitale din Bucureşti devin rând pe rând focare COVID-19. Internări sistate din cauza numărului mare deinfectări în rândul cadrelor medicale

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 20.131 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. 

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 9.781, cu 901 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 903 persoane, cu 42 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 903 pacienți internați la ATI, 763 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 881 sunt minori, 861 fiind internați în secții, cu 85 mai mult decât în ziua anterioară și 20 la ATI, cu 5 mai mult decât în ziua anterioară.

 

Alexandru Rafila, despre bilanţul de Covid: „Ne aşteptăm la un număr dublu de cazuri marţi”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că proporţia de persoane internate faţă de numărul de persoane diagnosticate cu COVID-19 a fost luni cea mai mare din ultima lună, de 4,5%, precizând că urmează să vedem dacă este vorba despre o întâmplare sau despre o tendinţă.

“Astăzi, proporţia de persoane internate faţă de numărul de persoane diagnosticate a fost probabil cea mai mare din ultima lună – 4,5% a fost cifra, 900 pentru circa 20.000 de cazuri de îmbolnăvire, faţă de 2,25% în perioada anterioară. Rămâne să vedem dacă acest lucru este o întâmplare care urmează weekendului, ştiţi că în general weekenedul reprezintă o perioadă în care accesul la servicii medicale este mai redus sau dacă este vorba de o tendinţă.  Dacă este vorba de o tendinţă, atunci o să trebuiască să vedem cum operaţionalizăm mai bine atât cabinetele de medicină de familie, cât şi aceste centre de evaluare ambulatorie, pentru că nu cred că există suficientă informaţie în acest moment încât oamenii să se ducă cât mai repede la medic sau în centrul ambulatoriu”, a afirmat Alexandru Rafila.

Rafila a reluat afirmaţiile referitoare la un bilanţ zilnic de 40.000 de cazuri de infectare, argumentând că în general, numărul de cazuri raportat duminica se dublează marţea următoare.

”Cel mai mult m-aş bucura să greşesc şi să fie mai puţine cazuri decât 40.000, dar în general, numărul de cazuri pe care îl raportăm duminica, când am raportat peste 20.000 de cazuri, ne aşteptăm ca marţea să fie o cifră dublă, cam aşa a existat de-a lungul acestei pandemii această corelaţie”, a afirmat el.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Activiștii obțin suspendarea ordinului de împușcare a ursului agresor din Trento
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!