Până la 1 septembrie, FGA a primit 1.193 cereri de plată şi 2.001 cereri de deschidere dosare de daună.
În cazul companiei Forte Asigurări, au fost preluate 1.626 dosare de daună, precum şi 3.220 contracte de asigurare. În perioada menţionată, FGA a primit 229 cereri de plată şi 97 cereri de deschidere dosare de daună.
„Plata dosarelor va fi realizată de către FGA doar după ce instanţa de judecată va stabili, definitiv, falimentul celor doi asigurători, conform art. 13 alin. (1) din Legea nr. 213/2015 coroborat cu art. 266 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă”, se specifică într-un comunicat de vineri al FGA, potrivit Mediafax.
Carpatica Asig a intrat în faliment la sfârşitul lunii iulie, la decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară după ce acţionarii companiei au eşuat în a majora capitalul sau a atrage alţi investitori. Înainte de a intra în faliment, Carpatica Asig a stat doi ani în procedură de redresare financiară.
La sfârşitul lunii iunie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizaţia de funcţionare a Forte Asigurări Reasigurări ca urmare a constatării strării de insolvenţă a companiei şi promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment.
Citeşte şi: Transportatorii rutieri: Guvernul intenţionează să modifice legea RCA prin Ordonanţă de Urgenţă